Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
ISGE radionice za Grad Osijek

ISGE radionice za Grad Osijek

Osijek, 30. rujna 2011.

U poduzetničkom inkubatoru BIOS danas je održana prva radionica za krajnje korisnike ISGE sustava Grada Osijeka. Radionica je održana u dva dijela. U prvom su prisustvovale osobe koje će biti zadužene samo za očitavanje i unos tjednih očitanja u ISGE za gradske četvrti i mjesne odbora Grada Osijeka. Drugi dio radionice slušali su korisnici Gradske uprave i samouprave, zgrade HNK i novoobnovljene OŠ Ljudevita Gaja.

više
Održana radionica o analizi i interpretaciji potrošnje energije za JLRS Šibensko-kninske županije

Održana radionica o analizi i interpretaciji potrošnje energije za JLRS Šibensko-kninske županije

Šibenik, 30. rujna 2011.

U zgradi Šibensko-kninske županije održana je radionica Sustavno gospodarenje energijom: Tjedna i dnevna analiza i interpretacija podataka o potrošnji energije. Svrha radionice je ciljanim skupinama struke, direktno ili indirektno uključenih u sustavno gospodarenje energijom, pojasniti i prezentirati zakonski važeće odredbe u Hrvatskoj te nužne korake za njeno zadovoljavanje. 

više
Potpisano _Pismo namjere_ između RITEH-a i HIO programa

Potpisano Pismo namjere između RITEH-a i HIO programa

Zagreb, 29. rujna 2011.

Tehnički fakultet u Rijeci uključio se u provedbu HIO programa Vlade RH s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti u objektima koje koristi te ispunjavanja obveza koje propisuju direktive EU o energetskoj efikasnosti u zgradarstvu. Pismo namjere potpisali su dr. sc. Vlasta Zanki, voditeljica programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red i prof. dr. sc. Goran Turkalj, dekan fakulteta.

više
ISGE radionica za Virovitičko-podravsku županiju

ISGE radionica za Virovitičko-podravsku županiju

Slatina, 27. rujna 2011.

Danas je održana prva radionica za krajnje korisnike ISGE sustava Brodsko-posavske županije u računalnoj učionici OŠ Eugena Kumičića u Slatini. Na radionici je prisustvovalo 14 korisnika koji će biti zaduženi za gospodarenje energijom u 25 objekata ove županije. 

više
Završena nadopuna Tečaja za ISGE I

Završena nadopuna Tečaja za ISGE I

26. rujna 2011.

Završila je nadopuna Tečaja za osnovno korištenje ISGE sustava I, a koja je bila namijenjena osposobljavanju tehničkog i administrativnog osoblja za samostalno korištenje ISGE sustava i kontinuirano praćenje potrošnje energenata. Na 13 održanih nadopuna Tečaju za ISGE I u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Bjelovaru, Zadru, Varaždinu, Rijeci, Karlovcu i Gospiću educirano je 84 energetskih korisnika.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradnjom sobnog termostata, moguće je smanjiti troškove grijanja za 7-15 %. Programirajte termostat tako da noću ili dok ste izvan kuće temperaturu postavite na nižu vrijednost.