Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Seminar o učinkovitoj uporabi energije u javnim zgradama

18. siječnja 2008.

Predstavnici projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, gđa. Vlasta Zanki i g. Goran Čačić, sudjelovali su u seminaru o učinkovitoj uporabi energije u javnim zgradama kojeg je 18. siječnja 2008. održao projektni tim FuturePublicEnergy u skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu, gdje su svojom prezentacijom dotakli stanje energetske učinkovitosti na nacionalnom nivou, te iznijeli i konkretne moguće akcije kako smanjiti količine potrebne energije i tako doprinijeti značajnim materijalnim uštedama kao i smanjenju emisija plinova opasnih po ozonski omotač.

više

Prva sjednica Vijeća projekta o strategiji energetskog razvitka RH

16. siječnja 2008.

Održana je prva sjednica Vijeća projekta Izrada nacrta strategije energetskog razvitka Republike Hrvatske i prijedloga programa provedbe strategije energetskog razvitka. Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva je, u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), pokrenulo ovaj projekt, a prilagodba i nadogradnja Strategije energetskog razvitka Republike Hrvatske obuhvatiti će desetogodišnje razdoblje 2008.-2018. s projekcijom do 2030. godine.

više
 Grad Rijeka potpisat će _Pismo namjere_ s UNDP-om

Grad Rijeka potpisat će Pismo namjere s UNDP-om

Rijeka, 11. siječnja 2008.

Predstavnici UNDP-a i gradonačelnik grada Rijeke, g. Obersnel, održali su 11. siječnja 2008. godine u Rijeci, sastanak na kojem je dogovoreno potpisivanje Pisma namjere o provedbi projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske.

više
 Potpisano _Pismo namjere_ s Varaždinskom županijom

Potpisano Pismo namjere s Varaždinskom županijom

Varaždin, 8. siječnja 2008.

U Varaždinu je potpisano Pismo namjere o provedbi SGE projekta i uvođenja sustavnog gospodarenja energijom u Varaždinskoj županiji. Svečanom potpisivanju nazočili su župan Varaždinske županije g. Radimir Čačić te predstavnici Programa za razvoj Ujedinjenih naroda: g. Zoran Morvaj, nacionalni voditelj projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, g. Zoran Bogunović i g. Goran Čačić, stručni suradnici na projektu.

više
 Pokretanje projekta _Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama_

Pokretanje projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama

Zagreb, 19. prosinca 2007.

U Crnoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, održana je prezentacija povodom pokretanja projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE). Projekt će trajati dvije godine, a cilj mu je smanjiti potrošnju energije u zgradama i tvrtkama koje su u vlasništvu gradova i županija.   

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom pranja rublja, vodite računa o tome kako je energetski efikasnije pranje punog bubnja te odaberite program s najnižom temperaturom vode dostatnom da rublje bude kvalitetno oprano.