Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Tripartitni ugovor o financiranju edukativno-informativne kampanje

Tripartitni ugovor o financiranju edukativno-informativne kampanje

13. rujan 2007.

Potpisan je ugovor između Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Programa Ujedinjenih Naroda za razvoj o financiranju edukativno informativne kampanje namijenjene širokoj hrvatskoj javnosti.

više
Ocjena uspješnosti EE projekta

Ocjena uspješnosti EE projekta

Zagreb, 10. rujna 2007.

Tijekom lipnja i srpnja 2007., neovisna komisija sastavljena od međunarodnih i domaćih konzultanata, ocijenila je uspješnost provedbe projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj na pola predviđenog trajanja.

više
_Neugodna istina_ u Motovunu

Neugodna istina u Motovunu

24. srpnja 2007.

Danas je u Motovunu prikazan dobitnik ovogodišnjeg Oscara u kategoriji najboljeg dokumentarca, film Neugodna istina (An Inconvenient Truth, 2006), redatelja Davisa Guggenheima. Kao uvod u film, UNDP je predstavio projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj i brošuru Izazov težak jednu tonu CO2, koja se i kao informativno/edukativni materijal dijelila posjetiteljima Motovuna. 

više
 Glina – projekt toplifikacije na biomasu

Glina – projekt toplifikacije na biomasu

Glina, 2. srpnja 2007.

U Poglavarstvu Grada Gline, danas je predstavljen prvi izvještaj o izradi studije Toplifikacije Gline na biomasu

više
Regulacija tržišta električne energije

Regulacija tržišta električne energije

Zagreb, 1. srpnja 2007.

Počevši od 01.07.2007. na snagu su stupili novi zakoni i podzakonski propisi vezani uz reguliranje tržišta električnom energijom. Tarifnim sustavom određene su poticajne cijene otkupa električne energije za povlaštene proizvođače, a uredbom o minimalnom udjelu bi se do 31. prosinca 2010. udio proizvodnje el. energije iz OIE trebao popeti na 5.8%, a kogeneracijskih postrojenja na 2%. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kupujte veća pakiranja proizvoda koje redovito koristite. Za proizvodnju jedne boce od 1,5 l potroši se manje energije nego za 3 boce od 0,5 l. Također, proizvodi se i manje otpada.