Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Grad Komiža i projekt _Sustavno gospodarenje energijom na otocima_

Grad Komiža i projekt Sustavno gospodarenje energijom na otocima

Komiža, 13. svibnja 2007.

U Komiži, na otoku Visu, danas je održan sastanak između predstavnice projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, gđe. Vlaste Zanki i gradonačelnice Komiže, gđe. Ivčević na kojem joj je predstavljen projekt Sustavno gospodarenje energijom na otocima.

više
Grad Karlovac potpisao _Pismo namjere_

Grad Karlovac potpisao Pismo namjere

Karlovac, 10. svibnja 2007.

Grad Karlovac je potpisivanjem Pisma namjere potvrdio suradnju na pripremi i provedbi projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama. Slijedeći koraci u provedbi projekta su osnivanje Ureda za gospodarenje energijom (EE Ureda) i Info centra za energetsku efikasnost (EE Info centra), te prikupljanje potrebnih podataka za unos u Informacijski sustav za gospodarenje energijom (iSGE).

više
Karlovačkoj županiji predstavljen SGE projekt

Karlovačkoj županiji predstavljen SGE projekt

Karlovac, 26. travnja 2007.

Pred županijskim poglavarstvom Karlovačke županije održana je prezentacija projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama.

više
Odabrani suradnici koji će raditi na izradi Master plana energetske efikasnosti za Republiku Hrvatsku

Odabrani suradnici koji će raditi na izradi Master plana energetske efikasnosti za Republiku Hrvatsku

25. travnja 2007.

Projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj završio je postupak selekcije suradnika za izbor tima eksperata koji će raditi na izradi Master plana energetske efikasnosti za Republiku Hrvatsku. Izabrano je ukupno devet stručnjaka, pet iz domaćih (Ekonerg, Raiffeisen, Fakultet elektrotehnike i računarstva) te četiri iz stranih tvrtki (CAPSD - Nizozemska, NEPAS – Norveška).

više
Besplatni _EE info telefon_ - statistike i zanimljivosti

Besplatni EE info telefon - statistike i zanimljivosti

20. travnja 2007.

Besplatni EE info telefon je od početka njegovog rada (veljača 2007.) nazvalo oko 750 osoba te postavilo različita pitanja. Najviše interesa pokazali su za uštede u svojim kućanstvima. Građani se žele informirati, pokazali su i spremnost za provođenje savjeta i uz to su spremni investirati u uređaje i opremu vezanu za energetskom učinkovitošću. Nekolicina pitanja nas je malo iznenadila, ali i nasmijala.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Zamjenom starog kotla na lož ulje kotlom na biomasu uštedjet ćete na troškovima energenta. Cijena biomase je oko dva puta povoljnija od cijene lož ulja.