Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Korištenje ISGE sustava u Gradu Splitu

Korištenje ISGE sustava u Gradu Splitu

Split, 24. travnja 2009.

U Gradu Splitu pri kraju je popisivanje objekata i unošenje podataka za oko 200 objekata u gradskom vlasništvu i na korištenju u Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE). Splitska razvojna agencija, u čijoj je ingerenciji provođenje SGE projekta u Gradu Splitu, već aktivno koristi ISGE sustav

više
Grafički fakultet i Grafička škola dovode kuću u red

Grafički fakultet i Grafička škola dovode kuću u red

Zagreb, 20, travnja 2009.

Na Fakultetskom vijeću Grafičkog fakulteta u Zagrebu predstavljen je program Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), kojem je cilj poboljšati energetsku efikasnost te uvesti gospodarenje energijom u državne objekte. Grafički fakultet i škola već su poduzeli određene korake na svojoj zgradi koja je time postala primjer dobre prakse. Sudionici Vijeća prepoznali su mogućnosti ušteda koje nudi program Vlade i dogovorili daljnje korake gospodarenja energijom unutar svog objekta. 

više
SGE u Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji

SGE u Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji

Korpivnica, 4. svibnja 2009.

Danas je u Koprivnici, u sklopu prezentacije o provedbi SGE projekta, održana radionica za uspostavljanje registra javnih zgrada u vlasništvu Grada Koprivnice. Ovom prilikom je Dunja Fadljević, voditeljica SGE projekta gradonačelniku Zvonimiru Mršiću uručila primjerak Energetske povelje. Voditeljima EE ureda grada i županije predstavljen je ISGE sustav te su predstavniku grada uručene ploče s oznakama EE ured i EE info centar. 

više
_Dovesti svoju kuću u red_ u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture

Dovesti svoju kuću u red u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture

Zagreb, 20. travnja 2009.

Nastavno na potpisano Pismo namjere između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i UNDP-a, za ravnatelje i tehničko osoblje Ministarstva je održana prezentacija programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO). Program kojem je cilj poboljšati energetsku efikasnost u objektima u nadležnosti RH sadrži niz aktivnosti koje su predstavljene sudionicima prezentacije. Također, dogovoren je plan provedbe aktivnosti Programa u objektima u nadležnosti Ministarstva. 

više
Hvarski Stari Grad započeo s tjednim mjerenjima

Hvarski Stari Grad započeo s tjednim mjerenjima

Stari Grad, 24. travnja 2009.

Stari Grad na Hvaru započeo je s tjednim mjerenjem potrošnje energenata. U suradnji s ravnateljima gradskih institucija, Ivo Šimunović, odgovorna osoba ispred Grada, nadgleda i koordinira mjerenje utroška energenata u gradskim objektima. Inače, Stari Grad je najaktivniji otočki grad u provođenju SGE projekta te samoinicijativno provodi mjere povećanja energetske efikasnosti uz veliku podršku gradonačelnika  Viska Haladića. Uskoro je pri kraju popisivanje objekata i unos podataka u ISGE sustav, a napravljeni su i neki energetski pregledi. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kod kuhanja koristite minimalnu potrebnu snagu. Kad voda proključa, smanjite snagu grijaće ploče na najnižu moguću da zadržite ključanje. S većom snagom nećete postići brže kuhanje već će samo voda brže ispariti.