Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Radni sastanak predstavnika otočkih gradova

Radni sastanak predstavnika otočkih gradova

Split, 14. svibnja 2009.

U Gradu Splitu održan je radni sastanak o provedbi te konkretizaciji aktivnosti provođenja SGE projekta na otocima. Sastanku su prisustvovale osobe zadužene za provođenje SGE projekta iz otočkih gradova - Supetra, Hvara, Staroga Grada, Visa i Komiže, predstavnici županije Ranko Vujčić, dipl.ing. i dr. sc. Zlatko Jankoski te SGE projekta.

više
Radionica o registru zgrada u Gradu Varaždinu

Radionica o registru zgrada u Gradu Varaždinu

Varaždin, 11. svibnja 2009.

U sklopu prezentacije o provedbi SGE projekta, održana je radionica o uspostavljanju registra javnih zgrada u vlasništvu Grada Varaždina, namijenjena ravnateljima i domarima. Prezentaciju SGE projekta održao je Mladen Antolić, voditelj projekata EE u zgradarstvu, dok je u drugom dijelu asistent SGE projekta Velimir Krha prezentirao obrasce za registar zgrada te ISGE sustav. 

više
U Sisku premijerno prikazan film _Misli na sutra_

U Sisku premijerno prikazan film Misli na sutra

Sisak, 9. svibnja 2009.

Misli na sutra, desetominutni animirani edukativni film za djecu o korištenju energije, premijerno je prikazan u sklopu Sisak Eco Film Festivala, koji se održavao u Sisku 9. i 10. svibnja u prostorijama Kazališta 21. Film je namijenjen informiranju i educiranju djece ranog školskog uzrasta i poticanju pozitivnog i odgovornog ponašanja prilikom svakodnevnog korištenja energije. 

više
HIO program u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi

HIO program u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi

Zagreb, 7. svibnja 2009.

Nastavno na potpisano Pismo namjere između Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i UNDP-a, danas je za tehničko osoblje Ministarstva na području Zagrebačke županije održana edukacijska radionica u sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red. Prisutni su bili upoznati s narednim koracima provedbe Programa, a taj je prikupljanje podataka o objektima (konstrukcijskih, podatak o KGH sustavu, potrošnji energije) te njihovo unošenje u Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE). Na radionici je sudjelovalo 85 predstavnika Ministarstva. 

više
EE projekt predstavljen na Energetskoj konferenciji u Labinu

EE projekt predstavljen na Energetskoj konferenciji u Labinu

Labin, 7. svibnja, 2009.

U sklopu labinske Energetske konferencije GreenBuilding PLUS, Goran Čačić, voditelj projekta za energetske preglede i ISGE sustav danas je predstavio EE projekt. "Grad Labin orijentiran je prema energetici pa tako s EE projektom ima odličnu suradnju, što pokazuju podaci provedbe SGE projekta", naglasio je gradonačelnik Labina Tulio Demetlika. Konferenciju GreenBuilding PLUS organizirali su gradska tvrtka Labin 2000 d.o.o. u suradnji sa Istarskom regionalnom energetskom agencijom u osnivanju i Energetskim institutom Hrvoje Požar. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom hlađenja prostora, razlika između vanjske i unutarnje temperature ne bi trebala biti viša od 7°C!