Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Otvorena EE info galerija Splitsko-dalmatinske županije

Otvorena EE info galerija Splitsko-dalmatinske županije

Split, 14. srpnja 2011.

U zgradi Županije na adresi Domovinskog rata 2, danas je otvorena EE info galerija, namijenjena educiranju građana o energetskoj efikasnosti. EE info galerija otvorena je u sklopu provođenja aktivnosti SGE projekta, u koji se Splitsko-dalmatinska županija uključila u siječnju 2008. godine kao prva potpisnica Energetske povelje.

više
Održana osnovna ISGE edukacija u Omišu

Održana osnovna ISGE edukacija u Omišu

Omiš, 13. srpnja 2011.

Danas je u Omišu održana osnovna ISGE edukacija za Matu Ribičića, voditelja EE info ureda Grada Omiša. U uvodnom dijelu doc.dr.sc. Sandro Nižetić, voditelj EE projekata  za područje Dalmacije pojasnio je smisao ISGE sustava te koristi od primjene, dok je u drugom dijelu radionice Ivan Jurčević, voditelj tima za područje Dalmacije, demonstrirao konkretne mogućnosti sustava. 

više
U Vukovaru održana ISGE radionica

U Vukovaru održana ISGE radionica

Vukovar, 13. srpnja 2011.

U zgradi HGK u Vukovaru danas je održana radionica za krajnje korisnike ISGE sustava Grada Vukovara. Na radionici je sudjelovalo 6 korisnika i članovi EE tima Grada. Korisnici će informacije o potrošnji energije unositi na tjednoj bazi, retroaktivno će unijeti podatke o potrošnji energenata od početka 2011. godine, a naknadno će se unijeti i potrošnja energenata za referentnu 2007. godinu.

više
U ovom tjednu održano 11 tečajeva za osnovno korištenje ISGE sustava

U ovom tjednu održano 11 tečajeva za osnovno korištenje ISGE sustava

Zagreb, 8. srpnja 2011.

Ovaj tjedan održano je 11 od do sada održanih 33 tečaja za osnovno korištenje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) u raznim ministarstvima. Do sada je ukupno educirano 213 osoba te se očekuje sustavno praćenje potrošnje u ISGE sustavu za 292 institucije, odnosno 669 objekata.

više
ISGE edukacijske radionice za krajnje korisnike

ISGE edukacijske radionice za krajnje korisnike

Biograd n/M, 8. srpnja 2011.

U prostorijama Gradske uprave grada Biograda na Moru, održan je drugi dio ISGE edukacijske radionice za krajnje korisnike. Predstavnici ustanova Grada educirani su kako koristiti novi ISGE sustav za unošenje potrošnje na tjednoj razini. Na današnjoj radionici 5 predstavnika biogradskih ustanova educirano je kako pored mjesečnih računa unositi i tjednu potrošnju energenata koji se koriste u njihovim objektima.  

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Toplinski mostovi su područja u ovojnici zgrade kroz koje je toplinski tok povećan radi promjene materijala, debljine ili geometrije građevnog dijela (spojevi konstrukcija, rubne obrade i sl.).