Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Osječko-baranjska županija potpisala _Pismo namjere_

Osječko-baranjska županija potpisala Pismo namjere

Osijek, 13. studenog 2008.

Agencija za razvoj Osječko-baranjske županije bila je danas domaćin potpisivanja Pisma namjere kojim Osječko-baranjska županija aktivno pristupa provođenju projekta Sustavnog gospodarenja energijom u gradovima i županijamaPismo namjere potpisali su zamjenik župana OBŽ-a, Pavo Šarčević i Zoran Morvaj, voditelj projekta Poticanja energetske efikasnosti u Hrvatskoj

više
Nacrt _Strategije energetskog razvitka RH_ otvoren za javnu raspravu

Nacrt Strategije energetskog razvitka RH otvoren za javnu raspravu

10. studenog 2008.

Danas je Damir Polančec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva predstavio Nacrt Strategije energetskog razvitka RH, čime je i službeno započela javna rasprava o ovom važnom dokumentu. MINGORP je u suradnji s UNDP-om, početkom ove godine pokrenuo projekt prilagodbe i nadogradnje Strategije energetskog razvitka Republike Hrvatske

više
Edukacijska radionica u Sisku o razdjelnicima topline i vode

Edukacijska radionica u Sisku o razdjelnicima topline i vode

Sisak, 29. listopada 2008.

U Gradskoj vijećnici Grada Siska danas je održana još jedna edukacijska radionice na temu uštede energije u zgradarstvu. Prva radionica u novoj sezoni pod nazivom Plaćate li i Vi račune svojih susjeda? upoznala je zainteresirane građane s mogućnostima pravedne raspodjele utroška energije za grijanje i vodu. 

više
Pokrenut program Vlade RH _Dovesti svoju kuću u red_

Pokrenut program Vlade RH Dovesti svoju kuću u red

Zagreb, 29. listopada 2008.

Danas su prostorijama Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP), domaćin te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), službeno pokrenuli program Vlade Republike Hrvatske Dovesti svoju kuću u red - HIO. Cilj HIO programa je poboljšanje energetske efikasnosti objekata u vlasništvu RH te ispunjavanje obveza o energetskoj učinkovitosti koje propisuju EU direktive.

više
SGE projekt predstavljen na splitskom sajmu SASO

SGE projekt predstavljen na splitskom sajmu SASO

Split, 26.listopada 2008.

U suradnji s mjesečnikom Stambeni vjesnik, EE projekt je predstavljen na 13. međunarodnom sajmu SASO, održanom u Splitu od 20.-26. listopada. Tijekom sajma, posjetitelji štanda imali su se priliku upoznati s mogućnostima uštede energije u kućanstvu, a 24. listopada je na predavanju o direktivi EU o energetskim svojstvima zgrada predstavljen i SGE projekt. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Redovito provjeravajte filtere i razinu soli u perilici. Također, čistite unutrašnjost perilice, a prije stavljanja posuđa u perilicu obavezno uklonite krupne ostatke hrane.