Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Tečaj za ISGE II traje do kraja listopada

Tečaj za ISGE II traje do kraja listopada

Zagreb, 19. listopada 2011.

U tijeku je održavanje Tečaja za ISGE II kojem je cilj uspostava sustavnog gospodarenja energijom u objektima u nadležnosti Republike Hrvatske. Na tečaju su sudionici mogli čuti nešto više o zakonodavnim okvirima vezani uz energetsku učinkovitost, energetskim pregledima i energetskom certificiranju zgrada. 

više
Potpisano _Pismo namjere_ između Hrvatskog sabora i HIO programa

Potpisano Pismo namjere između Hrvatskog sabora i HIO programa

Zagreb, 18. listopada 2011.

Hrvatski sabor uključio se u provedbu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti u objektima koje koristi te ispunjavanja obveza koje propisuju direktive EU o energetskoj efikasnosti u zgradarstvu. Pismo namjere potpisali su Louisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj i Josip Sesar, prof., tajnik Hrvatskog sabora. 

više
EE kombi gostuje na sajmu _Agro Zemlja_ u Bizovcu

EE kombi gostuje na sajmu Agro Zemlja u Bizovcu

Osijek, 16. listopada 2011.

Na već tradicionalnom sajmu Agro Zemlja u Bizovcu ove će godine sudjelovati i UNDP tim Slavonija sa EE vozilom Grada Osijeka i UNDP promotivnim materijalima. Sajam se održava od 21.-23. listopada, a UNDP tim iz Slavonije će u subotu izložiti kombi sa pokaznom vjetrenjačom, fotonaponom i solarnim kolektorom. Ovogodišnja tema sajma su, između ostaloga, i obnovljivi izvori energije pa će u subotu biti i niz predavanja o OIE. 

više
Učenici slavonskih osnovnih škola uče o energiji i principima pasivne gradnje

Učenici slavonskih osnovnih škola uče o energiji i principima pasivne gradnje

Osijek, 14. listopada 2011.

U sklopu projekta Energetska edukacija za škole koju provodi udruga Zeleni Osijek, dvjestotinjak učenika viših razreda osnovne škole u Slavoniji proći će edukacije o obnovljivim izvorima energije, osnovama energetske efikasnosti te principima gradnje pasivnih i niskoenergetskih kuća. 

više
U SGE projekt uključeno 12 podružnica Zagrebačkog holdinga

U SGE projekt uključeno 12 podružnica Zagrebačkog holdinga

Zagreb, 13. listopada 2011.

UNDP i Zagrebački holding organizatori su prezentacije projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj (SGE), koja je danas održana u konferencijskoj dvorani Centra za korisnike. Nastavak je to suradnje između Holdinga i UNDP-a uspostavljene na Svjetski dan zaštite okoliša 5. lipnja. U proteklih nekoliko mjeseci u projekt je uključeno 12 podružnica u kojima su imenovane EE radne skupine.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kod kuhanja koristite minimalnu potrebnu snagu. Kad voda proključa, smanjite snagu grijaće ploče na najnižu moguću da zadržite ključanje. S većom snagom nećete postići brže kuhanje već će samo voda brže ispariti.