Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Grad Biograd uveo tjedna mjerenja potrošnje energenata

Grad Biograd uveo tjedna mjerenja potrošnje energenata

Biograd, 17. travnja 2009.

Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE  sustav) Grada Biograda uneseni su svi objekti u vlasništvu Grada, a Ivan Čupić, odgovorna osoba za provođenje SGE projekta u Biogradu, već par tjedana aktivno koristi ISGE. Grad Biograd je od 6. travnja započeo sa tjednim mjerenjem potrošnje energenata te je prvi grad u Dalmaciji i drugi grad u Hrvatskoj, koji je uveo tjedna mjerenja potrošnje energenata. 

više
Najavljena 2. SGE konferencija _Održivi razvoj gradova_

Najavljena 2. SGE konferencija Održivi razvoj gradova

Zagreb, 14. travnja 2009.

Od 27. do 29. travnja, Zagreb će biti domaćin druge radne konferencije Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama RH koja će se, pod nazivom, Održivi razvoj gradova, održavati u hotelu Westin. Najavili su to danas u Gradskom poglavarstvu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i Stalni predstavnik Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u RH Yuri Afanasiev.

više
 Efikasno i održivo upravljanje bio-otpadom u Splitu

Efikasno i održivo upravljanje bio-otpadom u Splitu

Split, 14. travnja 2009.

Nastavno na suradnju Grada Splita s projektom Poticanje energetske efikasnosti u RH i ciljeve zadane politikom energetske efikasnosti grada Splita, danas je gradonačelnik Splita Ivan Kuret potpisao Izjavu o politici sustavnog zbrinjavanja bio-otpada grada Splita. Izjava je prva takve vrste u Hrvatskoj, čime Split postavlja standarde za ostale gradove u RH, sa ciljem ostvarivanja efikasnog i održivog upravljanja bio-otpadom, u prvom redu kroz gradska poduzeća. 

više
_Energetske povelje_ županu Varaždinske županije i gradonačelnicima pet gradova

Energetske povelje županu Varaždinske županije i gradonačelnicima pet gradova

Varaždin, 10. travnja 2009.

Voditelj nacionalnog projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, dr.sc. Zoran Morvaj uručio je danas Energetske povelje varaždinskom županu dr. sc. Zvonimiru Sabatiju, gradonačelniku Novog Marofa Zdravku Maltaru, gradonačelniku Lepoglave Marijanu Škvariću, gradonačelniku Ludbrega Ivanu Lončariću, gradonačelniku Varaždinskih Toplica Dragutinu Kranjčevu i članu ivanečkog gradskog poglavarstva Mariju Habeku, koje su potpisali predstavnici svih hrvatskih gradova i županija. 

više
Prezentacija ISGE-a zagrebačkim obrazovnim i zdravstvenim institucijama

Prezentacija ISGE-a zagrebačkim obrazovnim i zdravstvenim institucijama

Zagreb, 9. travnja 2009.

U Velikoj vijećnici Gradske skupštine Grada Zagreba danas je održana stručna prezentacija implementacije Informacijskog sustava za gopodarenje energijom (ISGE) koji se koristi za praćenje potrošnje energije i sustavno gospodarenje energijom. Prezentacija je organizirana za ravnatelje i tehničko osoblje obrazovnih i zdravstvenih institucija te predstavnike gradskih ureda, zavoda i službi. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ostavite li monitor uključen cijelu noć, potrošit ćete energije koliko je dovoljno za zagrijavanje 6 večera u mikrovalnoj pećnici.