Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Sveučilište u Zagrebu se uključilo u HIO program

Sveučilište u Zagrebu se uključilo u HIO program

Zagreb, 15. svibnja 2012.

Na današnjem sastanku rektorata i dekana sastavnica Sveučilišta u Zagrebu predstavljen je program Vlade Dovesti svoju kuću u red. Sljedeći korak bit će imenovanje odgovornih osoba (EE timovi) koje će provoditi EE mjere na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu te obilazak svih objekata koji spadaju pod Sveučilište kako bi se što prije dobio uvid u potencijale za postizanje ušteda. 

više
U Dubrovniku održane tri ISGE radionice

U Dubrovniku održane tri ISGE radionice

Dubrovnik, 3. i 4. svibnja 2012.

U informatičkoj učionici Sveučilišta u Dubrovniku, 3. i 4. svibnja održane su tri ISGE radionice za krajnje korisnike. Na radionicama je educirano ukupno 28 korisnika za korištenje ISGE sustava.

više
Održan 45. info-edu školski sat _Misli na sutra_ za riječke osnovnoškolce

Održan 45. info-edu školski sat Misli na sutra za riječke osnovnoškolce

Rijeka, 4. svibnja 2012.

Danas je za učenike OŠ Frana Frankovića, u sklopu ovogodišnjeg ciklusa informativno-edukativnih aktivnosti namijenjenih riječkim osnovnoškolcima, održan 45. po redu informativno-edukativni školski sat Misli na sutra. Regionalni tim SGE projekta je od 17. travnja do danas održao ukupno 45 info-edu školskih sati za učenike drugih i trećih razreda 20 osnovnih škola s riječkog područja, čime je o energetskoj efikasnosti educirano više od 2250 djece.  

više
U Dubrovniku otvoreni EE info galerija i EE info ured

U Dubrovniku otvoreni EE info galerija i EE info ured

Dubrovnik, 3. svibnja 2012.

Danas su u Razvojnoj agenciji Grada Dubrovnika (DURA), na adresi Branitelja Dubrovnika 15, svečano otvoreni EE info galerija i EE info ured namijenjeni informiranju i educiranju građana o energetskoj efikasnosti odnosno podizanju ekološke svijesti u našoj svakodnevnici. Građani se za besplatno savjetovanje mogu obratiti energetskim savjetnicima utorkom od 9 do 12 sati. 

više
U Zagrebu održan tečaj za domare i drugo tehničko osoblje

U Zagrebu održan tečaj za domare i drugo tehničko osoblje

Zagreb, 3. svibnja 2012.

U sklopu programa Dovesti svoju kuću u red održao se 12. po redu tečaj pod nazivom Gospodarenje energijom u zgradama (GEZ) za tehničko osoblje zaposleno unutar Ministarstva pravosuđa i Ministarstva zdravlja. Sudionici tečaja bili su zadovoljni dobivenim informacijama za koje su izjavili da će im koristiti u svakodnevnom radu. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Stavljajte poklopce na posude u kojima se kuha kako bi se toplina dulje zadržala u posudi i smanjila kondenzacija pare po kuhinji. Kuhajući s poklopcem možete uštedjeti i do 20% energije za kuhanje.