Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Radionica _Gospodarenje energijom u zgradarstvu_ u Pagu

Radionica Gospodarenje energijom u zgradarstvu u Pagu

Pag, 19. svibnja 2011.

U OŠ Jurja Dalmatinca u Pagu danas je održana edukacijsko-motivacijska radionica Gospodarenje energijom u zgradarstvu za institucije Grada Paga i paške škole u vlasništvu Zadarske županije. Regionalna koordinatorica SGE projekta za sjevernu Dalmaciju Jelena Atlić McColgan ukratko je prošla kroz aktivnosti koje su se provele u Gradu i Županiji. Grad Pag redovito prati potrošnju energije redovito bilježeći tjednu i mjesečnu potrošnju svih energenata u ISGE. 

više
U Lipiku otvoreni EE info ured i galerija

U Lipiku otvoreni EE info ured i galerija

Lipik, 18. svibnja 2011.

U zgradi Gradske uprave Grada Lipika na adresi Marije Terezije 27 danas su otvorene EE info točke namijenjene informiranju i educiranju građana o energetskoj efikasnosti. EE info ured će biti otvoren za besplatno savjetovanje o mjerama energetske efikasnosti petkom od 9-12 h.

više
U Slavonskom Brodu otvoreni EE info ured i EE info galerija

U Slavonskom Brodu otvoreni EE info ured i EE info galerija

Slavonski Brod, 18. svibnja 2011.

U zgradi Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, na adresi Vukovarska 1, danas su otvorene EE info točke namijenjene educiranju građana o energetskoj efikasnosti - EE info galerija i EE info ured. EE info ured će biti otvoren za besplatno savjetovanje o mjerama energetske efikasnosti ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati. 

više
Kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije

Kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije

Varaždin, 17. svibnja 2011.

Danas je u Županijskoj palači u Varaždinu održan kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije. Pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i znanost Miroslav Huđek naveo je kako u troškovi za energente predstavljaju 29% materijalnih troškova škola Varaždinske županije. S ciljem boljeg upravljanja tim troškovima, u stotinjak školskih objekata pratit će se potrošnja energenata i informacije unositi u ISGE sustav.

više
U Osijeku održan tečaj za tehničko osoblje MUP-a

U Osijeku održan tečaj za tehničko osoblje MUP-a

Osijek, 16. svibnja 2011.

U sklopu programa Dovesti svoju kuću u red, u Osijeku je održan šesti po redu  tečaj pod nazivom Gospodarenje energijom u zgradama (GEZ) namijenjen tehničkom osoblju PU Osječko-baranjske, PU Brodsko-posavske, PU Požeško-slavonske i PU Vukovarsko-srijemske. Sudionici tečaja, njih 33, bili su zadovoljni dobivenim informacijama za koje su izjavili da će im koristiti u svakodnevnom radu. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom rada klima uređaja, pokušajte eliminirati bespotrebne toplinske izvore u prostoru kao što su rasvjeta i ostali kućanski uređaji i vodite računa o tome da ne hladite prostorije u kojima ne boravite.