Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Osnovnoškolci u posjeti EE info centru zadarske županije

Osnovnoškolci u posjeti EE info centru zadarske županije

Zadar, 19. siječnja 2012.

Danas je u EE info centru zadarske županije, koji se nalazi u sklopu Solarnog edukacijskog centra u Zadru, premijerno održana radionica Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije za više razrede osnovnih škola.  Ovime se želi potaknuti razmišljanje mlađih naraštaja o energiji i njenom efikasnom korištenju te o upotrebi alternativnih izvora u svrhu rješavanja problema stakleničkih plinova. 

više
Film _Dovesti svoju kuću u red_ dokumentira uštede energije u Hrvatskoj

Film Dovesti svoju kuću u red dokumentira uštede energije u Hrvatskoj

Zagreb, 17. siječnja 2012.

Danas je u Zagrebu, u Ministarstvu gospodarstva, premijerno prikazan kratki dokumentarni film Dovesti svoju kuću u red. Film pokazuje kako inovativan program energetske efikasnosti može generirati godišnje uštede od 21,3 milijuna kuna smanjujući nepotrebnu potrošnju energije u zgradama u vlasništvu hrvatske Vlade.

više
_Zeleni ured_ u Centru za odgoj i obrazovanje pri Odgojnom domu Ivanec

Zeleni ured u Centru za odgoj i obrazovanje pri Odgojnom domu Ivanec

Ivanec, 10. siječnja 2012.

Prva radionica Zelenog ureda u novoj godini održana je za djelatnike Odgojnog doma Ivanec, Pahinsko br. 6. Na dvije radionice sudjelovalo je ukupno 50 djelatnika s ciljem da unutar svoje institucije započnu s energetski efikasnim ponašanjem. Na radionicama je bilo riječi o klimatskim promjenama, energetskoj efikasnosti, područjima potrošnje energije te konkretnim savjetima vezanim za uštede u uredima i u vlastitim domovima.

više
EE tim grada Paga prošao osnovnu i naprednu edukaciju korištenja ISGE-a

EE tim grada Paga prošao osnovnu i naprednu edukaciju korištenja ISGE-a

Pag, 10. siječnja 2012.

U sklopu provedbe SGE projekta, danas su u prostorijama Gradske uprave Paga održane ISGE I i ISGE II edukacijske radionice za članove EE tima. Cilj današnjih radionica bio je predstavljanje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom u zgradarstvu i edukacija EE tima o načinu korištenja sustava. Predstavljeni su osnovni i napredni ISGE.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Priključite li perilicu posuđa na priključak s toplom vodom umjesto hladnom, moguće je ostvariti dodatne uštede jer se najveći dio energije troši na zagrijavanje vode.