Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

SGE radionica o registru zgrada u Gradu Visu

Vis, 25. siječnja 2010.

U gradu Visu je u sklopu provedbe SGE projekta održana radionica o osnivanju registara zgrada koje su u vlasništvu Grada Visa. Na radionici je pojašnjena problematika prikupljanja podataka o zgradama te tjednog praćenja potrošnje energenata. Svi objekti u vlasništvu Grada Visa  uneseni su u ISGE informacijski sustav.  Također, uskoro se očekuje otvaranje gradskog EE Info ureda. Na radionici su sudjelovali ravnatelji objekata u vlasništvu Grada Visa.

više

ISGE radionica u Gradu Koprivnici

Koprivnica, 25. siječnja 2010.

U sklopu provedbe SGE projekta u Gradu Koprivnici, održana je ISGE radionica za tehničko osoblje zgrada u vlasništvu grada. Cilj radionice je objasniti i osposobiti polaznike da u ISGE samostalno upisuju podatke o potrošnji i mjesečne račune za objekte koje održavaju. Radionicu su održali Dominik Lazić i Marin Mastilica koji su članovi ISGE tima. Na radionici je sudjelovalo desetak osoba tehničke struke i voditelj EE ureda u Koprivnici Goran Bolšec.

više

Prezentacija SGE projekta u Dubrovniku

Dubrovnik, 20. siječnja 2010.

U vijećnici Dubrovačko-neretvanske županije, pred novoizabranim pročelnicima, održana je prezentacija SGE projekta. Prezentaciju je održala dr.sc. Vlasta Zanki, voditeljica programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red te je najavila konferenciju Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini koja će se održati u Dubrovniku od 6. do 8. travnja 2011.

više

Potpisano Pismo namjere između UNDP-a i FESB-a

Split, 13. siječnja 2010.

Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), svečano je potpisano Pismo namjere između Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i FESB-a, vezano uz suradnju na provedbi programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO program).

više

Otvoren EE Info ured Grada Splita

Split, 13. siječnja 2010.

U prostorima Splitske razvojne agencije, Obala kneza Branimira 17, je svečano otvoren EE Info ured Grada Splita. EE Info ured mjesto je gdje građani mogu dobiti besplatne informacije o uštedi energije, kakve tehnologije u tu svrhu  primijeniti i kome se obratiti. EE info ured Grada Splita otvoren je u sklopu provedbe SGE  projekta  u gradovima i županijama u Hrvatskoj, za čije je provođenje u Splitu zadužena Splitska razvojna agencija.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Instaliranjem elektronskih razdjelnika toplinske energije moguće je individualno mjeriti potrošnju toplinske energije po stanovima, čime se omogućuje potrošačima da plaćaju onoliko energije koliko i potroše.