Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
ISGE edukacijska radionica u gradu Pagu

ISGE edukacijska radionica u gradu Pagu

Pag, 4. travnja 2011.

U prostorijama OŠ Jurja Dalmatinca, održala se edukacijska radionica na kojoj su korisnici ustanova Grada educirani kako koristiti novi ISGE sustav. Počinje se sa unosom mjesečnih računa i tjednih očitanja potrošnje energije te vode u objektima. Radionici je prisustvovalo 5 predstavnika gradskih ustanova koji će redovito pratiti potrošnju energenata u objektima u vlasništvu Grada. 

više
_Zeleni ured_ u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Zeleni ured u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Zagreb, 1. travnja 2011.

Djelatnici FZOEU-a su 30. i 31.3.2011. sudjelovali na radionicama Zelenog ureda. FZOEU osigurava financiranje provedbenih aktivnosti HIO programa odnosno uz njihovu smo financijsku potporu u mogućnosti realizirati ideje i aktivnosti HIO programa koji se u zajedničkoj suradnji provodi već treću godinu. 

više
Otvoren EE info centar Kutina

Otvoren EE info centar Kutina

Kutina, 31. ožujka 2011.

Službeno je otvoren Info centar energetske efikasnosti, tzv. EE info centar Grada Kutine i tvrtke SF klima, grijanje. EE info centar je smješten u prostorima poduzeća SF klima, grijanje na adresi Tržna 8 (Gradska tržnica), a u njemu su prikazani primjeri solarne pasivne gradnje, presjeci energetski efikasnih zidova i prozora, fotonaponske elektrane, solarnih kolektora i ostale EE opreme.

više

Četvrti tečaj za domare i drugo tehničko osoblje PU Varaždinske, MUP

Varaždin, 31. ožujka 2011.

U sklopu programa Dovesti svoju kuću u red održao se u Varaždinu 4. po redu  tečaj pod nazivom Gospodarenje energijom u zgradama (GEZ) za tehničko osoblje MUP-a. Ovaj tečaj je bio namijenjen tehničkom osoblju PU Varaždinske, ali na njemu je sudjelovalo i tehničko osoblje: PU Krapinsko–zagorske, PU Međimurske i PU Koprivničko-križevačke. Ukupno je na tečaju sudjelovalo 18 sudionika.  

više

Solarni paneli na krovu dječjeg vrtića

Labin, 29. ožujka 2011.

U pogon su pušteni solarni paneli postavljeni na krov dječjeg vrtića "Pjerina Verbanac" u Labinu. Projekt je rezultat zajedničke suradnje Hrvatsko-njemačke gospodarske komore, tvrtke RWE, UNDP-a, Grada Labina, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Istarske regionalne energetske agencije IRENA.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom izbora pećnice, birajte one s ventilatorom jer su energetski učinkovitije te su u mogućnosti uštedjeti od 10-15% energije.