Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Najava konferencije _Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini_

Najava konferencije Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini

Zagreb, 29. ožujka 2011.

Održana je konferencija za novinare povodom međunarodne konferencije Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini te Tjedan energetske efikasnosti, koji će se održati u Dubrovniku, od 05. do 08. travnja 2011. Na konferenciji se nazočnima obratila  Louisa Vinton, UN-ova koordinatorica i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj, te suorganizator dubrovačke konferencije Alessandro Liberatori, direktor Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u Hrvatskoj.

više
Projekcija filma _Misli na sutra_ za učenike OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu

Projekcija filma Misli na sutra za učenike OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu

Lovran, 23. ožujka 2011.

U OŠ Viktora Cara Emina održan je informativno-edukativni školski sat Misli na sutra. Nakon projekcije filma je Anita Klanac, regionalna koordinatorica SGE projekta, razgovarala s djecom o temama filma. Na događanju, kao i vrlo produktivnoj raspravi o energetskoj efikasnosti, sudjelovalo je 60-ak učenika iz drugih i trećih razreda škole.  Tom prilikom učenicima su podijeljene edukativne brošure te naljepnice za učionicu kojima se podsjeća na uštede energije. 

više

Edukacijsko – motivacijska radionica u Kninu

Knin, 23. ožujka 2011.

Povodom Svjetskog dana voda, u gradu Kninu, održala se edukacijsko-motivacijska radionica Gospodarenje energijom u zgradarstvu. Radionici su prisustvovali domari i tehničko osoblje svih institucija u vlasništvu Grada. Predstavljene su jednostavne mjere za poboljšanje energetske efikasnosti u zgradama od kojih neke samo zahtijevaju promjenu ponašanja te manja financijska ulaganjima. Također, raspravljalo se o problemima vezanim za vodu i vodne resurse. 

više

Počelo daljinsko očitanje potrošnje energenata u Ministarstvu financija i u FZOEU

Zagreb, 22. ožujka 2011.

Dana 21. ožujka, puštena su u rad prva dva u potpunosti funkcionalna Informativno-edukacijska panela (displaya) i to u Ministarstvu financija u Katančićevoj 5 i u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ksaver 208 u Zagrebu. Osim EE timova iz ministarstava, koji imaju obvezu pratiti potrošnju energenata i vode, od sada će na tim lokacijama i korisnici moći sustavno pratiti satnu, dnevnu i tjednu potrošnju te se educirati o mjerama energetske efikasnosti. 

više

Edukacijsko-motivacijska radionica u Šibeniku

Šibenik, 22. ožujka, 2011.

Povodom Svjetskog dana voda koji se svake godine održava diljem svijeta, u prostorijama Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić”, održala se edukacijsko-motivacijska radionica Gospodarenje energijom u zgradarstvu. Radionici su prisustvovali domari i tehničko osoblje obrazovnih institucija u vlasništvu Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kod projektiranja kuće, većinu dnevnih prostorija smjestite na južnoj strani, kako biste maksimalno iskoristili sunce za zagrijavanje prostora, ali i za prirodnu rasvjetu.