Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Potpisano Pismo namjere i uručena Energetska povelja Ličko – senjskoj županiji

Gospić, 17.ožujka 2011.

Župan Ličko-senjske županije, Milan Jurković i voditelj SGE projekta, Goran Čačić, potpisali su Pismo namjere u kojem se navode aktivnosti provođenja SGE projekta. Također, ovom prigodom županu Jurkoviću je uručen primjerak Energetske povelje.

 

više
_Tečaj za energetske savjetnike_ u Osijeku

Tečaj za energetske savjetnike u Osijeku

Osijek, 11. ožujka 2011.

U Osijeku je završen 21. po redu Tečaj za energetske savjetnike. Tečaj je imao 29 polaznika, većinom iz gradskih i županijskih  samouprava. Svrha tečaja je da na multidisciplinaran način približi tehničkim strukama energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te proširi znanja potrebna za savjetovanje svojih građana o efikasnom korištenju energije.

više

ISGE radionica u Novalji

Novalja, 9. ožujka 2011.

U prostorijama Gradske uprave, održana je edukacijska radionica na kojoj su korisnici ustanova Grada educirani kako koristiti novi ISGE sustav. Koordinatorica projekta EE u zgradarstvu, Jelena Atlić McColgan informirala je Ured za gospodarenje energijom o statusu grada Novalje pri provođenju SGE projekta. 

više

Uručene studije / izvještaji o EE mjerama

Pula, Opatija, 3. i 4. ožujka 2011.

U sklopu projekta Dovesti svoju kuću u red (HIO) izrađene su i uručene studije / izvještaji o uočenim mjerama energetske efikasnosti u dijelu gospodarenja električnom energijom za Zatvor u Puli i Thalassotherapiju u Opatiji. 

više

Otvorena EE Info galerija u Iloku

Ilok 3.ožujka 2011.

U zgradi Gradske uprave otvorena je EE Info galerija namjenjena educiranju i informiranju građanstva o energetskoj efikasnosti. Gradonačelnik grada Iloka, Miroslav Janić, pozdravio je prisutne te rekao kako je Info galerija način da građani Iloka upoznaju što sve Grad Ilok radi na području energetske efikasnosti te i sami primjene mjere ušteda u svom kućanstvu.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Preporučena debljina toplinske izolacije na kosom krovu je od 16 do 20 cm. Izolaciju je potrebno postaviti u dva sloja - jedan sloj između rogova, a drugi sloj ispod rogova, kako bi se spriječili toplinski mostovi.