Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
 Grad Gospić potpisao _Pismo namjere_ i aktivno se uključio u SGE projekt

Grad Gospić potpisao Pismo namjere i aktivno se uključio u SGE projekt

Gospić, 19. listopada 2011.

U prostorijama Kulturno informativnog centra u Gospiću danas se održala svečanost potpisivanja Pisma namjere čime se Grad Gospić aktivno uključio u provođenje projekta Sustavnog gospodarenja energijom. Gradonačelnik Grada Gospića, Milan Kolić i koordinatorica SGE projekta za Sjevernu Dalmaciju, Jelena Atlić McColgan, potpisali su Pismo namjere u kojem se navode aktivnosti provođenja SGE projekta. Također, ovom prigodom gradonačelniku je uručen primjerak Energetske povelje.

više
Završen ciklus ISGE radionica za Brodsko-posavsku županiju

Završen ciklus ISGE radionica za Brodsko-posavsku županiju

Nova Gradiška, 18. i 19. listopada 2011.

U elektrotehničkoj i industrijsko-obrtničkoj školi u Novoj Gradišci održane su posljednje dvije radionice za krajnje korisnike ISGE sustava Brodsko-posavske županije. Ovom radionicom završen je ciklus radionica za ovu županiju koja je uz Osječko baranjsku, druga županija koja redovito prati potrošnju energije na svim svojim objektima. 

više
Tečaj za ISGE II traje do kraja listopada

Tečaj za ISGE II traje do kraja listopada

Zagreb, 19. listopada 2011.

U tijeku je održavanje Tečaja za ISGE II kojem je cilj uspostava sustavnog gospodarenja energijom u objektima u nadležnosti Republike Hrvatske. Na tečaju su sudionici mogli čuti nešto više o zakonodavnim okvirima vezani uz energetsku učinkovitost, energetskim pregledima i energetskom certificiranju zgrada. 

više
Potpisano _Pismo namjere_ između Hrvatskog sabora i HIO programa

Potpisano Pismo namjere između Hrvatskog sabora i HIO programa

Zagreb, 18. listopada 2011.

Hrvatski sabor uključio se u provedbu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti u objektima koje koristi te ispunjavanja obveza koje propisuju direktive EU o energetskoj efikasnosti u zgradarstvu. Pismo namjere potpisali su Louisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj i Josip Sesar, prof., tajnik Hrvatskog sabora. 

više
EE kombi gostuje na sajmu _Agro Zemlja_ u Bizovcu

EE kombi gostuje na sajmu Agro Zemlja u Bizovcu

Osijek, 16. listopada 2011.

Na već tradicionalnom sajmu Agro Zemlja u Bizovcu ove će godine sudjelovati i UNDP tim Slavonija sa EE vozilom Grada Osijeka i UNDP promotivnim materijalima. Sajam se održava od 21.-23. listopada, a UNDP tim iz Slavonije će u subotu izložiti kombi sa pokaznom vjetrenjačom, fotonaponom i solarnim kolektorom. Ovogodišnja tema sajma su, između ostaloga, i obnovljivi izvori energije pa će u subotu biti i niz predavanja o OIE. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Cijevi koje spajaju vanjsku i unutarnju jedinicu klimatizacijskog uređaja moraju biti adekvatno izolirane kako bi se spriječili toplinski gubitci.