Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
EE izložba i dodjela _Energetske povelje_ u Našicama

EE izložba i dodjela Energetske povelje u Našicama

Našice, 28. srpnja 2009.

U sklopu sastanka o daljnjim aktivnostima te ulozi Grada Našica u SGE projektu, gradonačelniku Našica Krešimiru Žagaru, svečano je uručen primjerak Energetske povelje. Također, na glavnom gradskom trgu održana je i EE izložba sa EE kombijem Grada Osijeka na kojem se mogu razgledati toplinska crpka, vakuumski kolektor i fotonaponski paneli. Izloženi su i edukativni materijali o ekologiji i energiji, a suradnici SGE projekta građanima su odgovarali i na pitanja o energetskoj efikasnosti. 

više
U Prelogu otvoren EE info centar

U Prelogu otvoren EE info centar

Prelog, 16. srpnja 2009.

U Cirkovljanima je danas svečano otvoren EE info centar grada Preloga u kojem će građani moći dobiti besplatne informacije i savjete o mogućnostima uštede energije u svojim domovima. EE info centar otvoren je u suradnji EE projekta, Grada Preloga i tvrtke Energosistemi d.o.o. - Infracrvena termografija i energetska učinkovitost iz Goričana. Grad Prelog vrlo je aktivan u provedbi SGE projekta; prati se potrošnja energenata u javnim zgradama u vlasništvu Grada, a mjere energetske efikasnosti primijenjene su i na sustavu javne rasvjete. 

više
 SGE edukacijska radionica i EE izložba u Valpovu

SGE edukacijska radionica i EE izložba u Valpovu

Valpovo, 16. srpnja 2009.

U sklopu prezentacije SGE projekta, održana je radionica o uspostavljanju registra zgrada u vlasništvu Grada Valpova i Grada Belišća. Na radionici je sudjelovalo petnaestak predstavnika Grada, gradskih javnih ustanova, učilišta, osnovnih i srednjih škola, itd. U nastavku provedbe SGE projekta napravit će se energetski pregledi zgrada u vlasništvu Grada te će Valpovo i Belišće nastaviti s uvođenjem EE mjera u svoje objekte. Na glavnom Valpovačkom šetalištu postavljena je EE izložba, na kojoj su građani mogli razgledati EE kombi grada Osijeka.

više
 Sporazum o osnivanju EE Info centra u Prelogu

Sporazum o osnivanju EE Info centra u Prelogu

Prelog, 19. lipnja 2009.

U sklopu SGE projekta potpisan je Sporazum o osnivanju EE Info centra između EE projekta, Grada Preloga i tvrtke Energosistemi d.o.o. - Infracrvena termografija i energetska učinkovitost iz Goričana. U EE Info centru Grada Preloga predstavnici EE tima Grada besplatno će informirati i savjetovati građane o mogućnostima uštede energije u njihovim domovima. Ujedno, to je prvi info centar u Hrvatskoj koji na raspolaganju ima i opremu za infracrvenu termografiju. 

više
EE projekt na ICLEI kongresu u Kanadi

EE projekt na ICLEI kongresu u Kanadi

Edmonton, 18. lipnja 2009.

Predstavnici EE projekta Dunja Fadljević i Vladimir Kalinski su od 14. do 18. lipnja 2009. sudjelovali na Svjetskom kongresu ICLEI-a - najvećeg globalnog međunarodnog udruženja lokalnih vlasti koje su se obvezale na održivi razvoj svojih zajednica. Tom prilikom su predstavili projekte koje provodi UNDP Hrvatska – Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj te Nacionalni izvještaj društvenog razvoja 2008. – Klima za promjene. Također, gradonačelniku Grada Edmontona, Stephenu Mandelu su uručili primjerak Energetske povelje kao simboličnu podršku zelenim aktivnostima Grada Edmontona.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Stand by funkcija kućanskih uređaja također troši energiju. Primjerice, TV uređaj u stand by načinu rada troši i do 24% energije u odnosu kad je uključen.