Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
_Energetska povelja_ gradu Grubišnom polju

Energetska povelja gradu Grubišnom polju

Grubišno polje, 16. lipnja 2009.

Mladen Antolić, voditelj projekata EE u zgradarstvu, u sklopu SGE projekta je Gradu Grubišnom Polju uručio Energetsku povelju, kao simboličan znak početka suradnje i priključivanja projektu. U ime Grada, Energetsku povelju je primio zamjenik grubišnopoljskoga gradonačelnika Ivo Martinović. U okviru SGE projekta će u Grubišnom Polju biti osnovan Ured za gospodarenje energijom (EE ured) koji će biti zadužen za realizaciju ušteda toplinske i električne energije te ostalih energenata u objektima u vlasništvu Grada. 

više
 Prezentacija HIO programa u MVPEI-u

Prezentacija HIO programa u MVPEI-u

Zagreb, 2. lipnja 2009.

U prostorijama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) održana je prezentacija programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), za ravnatelje i tehničko osoblje Ministarstva. Prisutni su se upoznali  s narednim korakom unutar Programa, odnosno prikupljanjem podataka o objektima te njihovo unošenje u ISGE sustav. Na radionici je sudjelovalo dvadesetak predstavnika Ministarstva.

više
 HIO radionica za Ministarstvo financija u Splitu

HIO radionica za Ministarstvo financija u Splitu

Split, 2. lipnja 2009.

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), u Splitu je održana edukacijska radionica za tehničko osoblje Ministarstva financija za područje Dalmacije. Prisutnima je predstavljen sljedeći korak Programa, odnosno prikupljanje podataka o objektima (konstrukcijskih, podatak o KGH sustavu, potrošnji energije) te njihovo unošenje u ISGE. Radionicu, na kojoj je sudjelovalo dvadesetak predstavnika Ministarstva, održao je dr.sc. Sandro Nižetić, voditelj EE projekata za područje Dalmacije. 

 

više
EE projekt na tribini _VAŠ PLANET VAS TREBA!_

EE projekt na tribini VAŠ PLANET VAS TREBA!

Zagreb, 4. lipnja 2009.

Na tribini povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. lipnja, Vanja Lokas, suradnica EE projekta, predstavila je brošuru 200 EE savjeta – kako efikasnije koristiti energiju, živjeti kvalitetnije i plaćati manje. Porukom “Vaš planet vas treba! – Ujedinjeni protiv klimatskih promjena” ovogodišnji Svjetski dan zaštite okoliša, 5. lipnja, apelira na sve nas da se kao pojedinci uključimo u rješavanje problema klimatskih promjena. Tribinu su organizirali UNDP i Profil Megastore. 

više
UJEDINJENI protiv klimatskih promjena

UJEDINJENI protiv klimatskih promjena

5. lipnja 2009.

Pod motom Vaš planet vas treba! - UJEDINJENI protiv klimatskih promjena, ovogodišnji je Svjetski dan zaštite okoliša usmjeren ka podizanju svijesti ne samo o pitanjima klimatskih promjena, već i o tome kako se pojedinci mogu uključiti u rješenja. Uključivanje javnosti od presudne je važnosti za učinkovit odgovor na klimatske promjene. Ublažavanje i prilagodba na klimatske promjene ne mogu započeti bez promjena u ponašanju pojedinca, odustajanja od starih navika i usvajanja novih.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kako biste bili sigurni da vaš vodokotlić ne curi, s vremena na vrijeme u njega stavite vodotopivu boju koja će ukazati na eventualne gubitke vode.