Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
 Pokretanje projekta _Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama_

Pokretanje projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama

Zagreb, 19. prosinca 2007.

U Crnoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, održana je prezentacija povodom pokretanja projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE). Projekt će trajati dvije godine, a cilj mu je smanjiti potrošnju energije u zgradama i tvrtkama koje su u vlasništvu gradova i županija.   

više
Pokretanje druge medijske kampanje u sklopu EE projekta

Pokretanje druge medijske kampanje u sklopu EE projekta

18. prosinca 2007.

Krajem listopada 2007.g. EE projekt pokrenuo je svoju drugu informativno-edukativnu medijsku kampanju za projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj. Kampanja je usmjerena građanstvu s ciljem poticanja pravilnog gospodarenja s energijom kako bi u konačnici svaka obitelj kroz pravilno ponašanje i primjenu odgovarajućih mjera energetske efikasnosti mogla uštedjeti na troškovima energenata. U kampanji se pored dvojice susjeda Gašpara i Trošimira pojavljuje i Gašparova obitelj:supruga Marta, kći Maja i sin Borko.

više
Pokretanje energetskih pregleda u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Pokretanje energetskih pregleda u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Split, 6. prosinca 2007.

U Splitu je održana radionica povodom pokretanja energetskih pregleda 86 objekata u vlasništvu Splitsko-dalmatinske županije. Na radionici je predstavnicima institucija koje se nalaze u objektima (škole, domovi zdravlja, vrtići, objekti u kulturi) dr.sc. Vlasta Zanki prezentirala projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, te ciljeve projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama koji je u Splitsko-dalmatinskoj županiji pokrenut u svibnju ove godine.

više
Sudjelovanje na 4. međunarodnoj konferenciji o UNP-u

Sudjelovanje na 4. međunarodnoj konferenciji o UNP-u

21. studenog 2007.

Projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj sudjelovao je na 4. međunarodnoj izložbi i konferenciji o ukapljenom naftnom plinu koja se održavala u Hotelskom naselju Solaris u Šibeniku pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske.

više
EE projekt na _Sajmu nekretnina i prateće industrije_

EE projekt na Sajmu nekretnina i prateće industrije

Zagreb, 27. i 28. listopada 2007.

U Boćarskom domu održan je treći po redu Hrvatski sajam nekretnina i prateće industrije u organizaciji CentarNekretnina.net. Na Sajmu se predstavilo tridesetak izlagača, među kojima je sudjelovao i Projekt UNDP-a Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prije otvaranja vrata hladnjaka, razmislite što vam je potrebno. Ne držite ih otvorena duže nego je potrebno, te provjerite jeste li ih dobro zatvorili odnosno prijanja li dobro brtva na vratima.