Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Aktualni natječaji

Na ovoj stranici možete pronaći trenutno aktualne natječaje za (su)financiranje uvođenja mjera za poboljšanje energetske efikasnosti objekata odnosno korištenje obnovljivih izvora energije.

Za informacije o mogućnostima korištenja obnovljivih izvora energije te poboljšanje energetske efikasnosti, na raspolaganju Vam je naša besplatna info linija 0800 200 170, a za detaljnije informacije o prijavi za (su)financiranje predlažemo da se obratite kontaktima navedenima u tekstu samog natječaja.

 

/assets/images/post/33/list/thumb/Bjelovarsko_bilogorska_zupanija_(grb).jpgBjelovarsko-bilogorska županija objavila je natječaj za javno prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje županije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sufinanciranju mjera energetske učinkovitosti u kućanstvima na području županije. 

Pod mjerama energetske učinkovitosti koje se subvencioniraju smatraju se isključivo vanjska stolarija i vanjska ovojnica karakteristika opisanih u Pravilniku objavljenom na internetskim stranicama Bjelovarsko-bilogorske županije www.bbz.hr. Cilj Natječaja je sufinanciranje 20 projekata, od toga 15 objekata na kojima bi se s 50% ukupne vrijednosti projekta sa PDV-om, ali ne više od 37.500,00 kuna subvencionirala izgradnja/sanacija vanjske ovojnice, te 5 objekata na kojima bi se s 50% ukupne vrijednosti projekta sa PDV-om, ali ne više od 37.500,00 kuna subvencionirala ugradnja/promjena vanjske stolarije s energetski učinkovitim rješenjem.

Rok prijave na natječaj: 12. listopada 2013.

POVEZNICA 

 

/assets/images/post/33/list/thumb/Sibenik-knin_grb.jpgŠibensko-kninska županija objavila je natječaj za subvencioniranje troškova nabave i ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u kućanstvima na području županije.

Pod sustavima za korištenje obnovljivih izvora energije koji se subvencioniraju podrazumijevaju se solarni kolektorski sustavi za pripremu PTV ili potporu grijanju te fotonaponski sustavi za proizvodnju električne energije. Šibensko-kninska županija sufinancirat će troškove opreme i ugradnje sustava u kućanstvima nepovratnim sredstvima u visini do 50% vrijednosti sustava, do maksimalnog iznosa od 15.000,00 kn po sustavu.

Rok prijave na natječaj: 1. prosinca 2013. godine, odnosno do utroška predviđenih sredstava za subvencioniranje

POVEZNICA

 

/assets/images/post/33/list/thumb/grb_sisacko_moslavacka_zupanija.jpgSisačko-moslavačka županija je raspisala natječaj za dodjelu financijske pomoći u sklopu projekta „Korištenje obnovljivih izvora energije u kućanstvima Sisačko-moslavačke županije – 2013“ 

Sredstva će se odobriti za nabavku i ugradnju solarnih sustava u kućanstva za pripremu PTV ili za pripremu PTV i grijanje, te sustava s kotlom na drvenu sječku/pelete ili s pirolitičkim kotlom na drva u kućanstvima za pripremu PTV i grijanje. Iz proračuna županije će se korisniku sredstava sufinancirati  20,00%  troškova vrijednosti investicije, do maksimalnog iznosa od 8.000 kn. Ostalih 35,50%  troškova vrijednosti investicije će financirati FZOEU, do maksimalnog iznosa 12 000 kn.

Rok prijave na natječaj: do utroška sredstava

POVEZNICA

 

/assets/images/post/33/list/thumb/Pašman_(grb).jpgOpćina Pašman objavila je natječaj za sufinanciranje nabave i ugradnje solarnih kolektorskih sustava za pripremu potrošne tople vode za 2013. godinu 

Cilj Natječaja je ugradnja solarnih kolektorskih sustava za pripremu potrošne tople vode u 25 kućanstava na području općine tijekom 2013. godine, te za ugradnju fotonaponskih sustava u ruralna područja. Troškovi opreme i ugradnje solarnih kolektorskih sustava sufinancirat će se u iznosu od 10% odnosno maksimalno 3.000,00 kn po kućanstvu od strane Općine Pašman. Uz Općinu Pašman u sufinanciranju troškova opreme i ugradnje solarnih kolektorskih sustava će sudjelovati FZOEU u iznosu od 40%, odnosno maksimalno 12.000,00 kn po kućanstvu. 

Rok prijave na natječaj: 31. prosinca 2013.

POVEZNICA

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Koristite električne grijače za vodu i to one s automatskim isključivanjem, jer je zagrijavanje vode brže i učinkovitije od zagrijavanja u posudi na električnom štednjaku.