Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Registar zgrada

Glavni koncept sustavnog gospodarenja energijom je identifikacija energetskih troškovnih centara i potraga za odgovorima na pitanja GDJE?, ŠTO?, KAKO? i KOLIKO? energije i vode trošimo. Od samog početka potreban korak toga je uspostava registra zgrada u vlasništvu državne uprave. 

Tako se uz kontinuiranu komunikaciju s predstavnicima državne uprave te krajnjim korisnicima u zgradama uspostavlja registar zgrada odnosno popis građevina u vlasništvu državnih institucija, odnosno onih za koje plaćaju račune energenata, u kojima je nužno nadzirati, kontrolirati i analizirati potrošnju energije i vode.

Često sami vlasnici i korisnici ni sami ne znaju koliko imaju zgrada i drugih građevina u svom vlasništvu, pa je uspostava registra korak koji obostrano zadovoljava kako potrebe projekta, tako i samih vlasnika, koji ovim registrom dobivaju potpunu energetsku i ekonomsku sliku zgrada koje su njihovoj ingerenciji.

Rezultati

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja