Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Četvrta ISGE radionica za krajnje korisnike Ličko-senjske županije

Četvrta ISGE radionica za krajnje korisnike Ličko-senjske županije

U informatičkoj učionici OŠ S.S.Kranjčevića u Senju danas je održana četvrta ISGE radionica namijenjena krajnjim korisnicima objekata  u vlasništvu Ličko-senjske županije. Radionici su nazočili i krajnji korisnici objekata u vlasništvu Grada Senja kao i Ministarstva socijalne politike i mladih a prisustvovalo je 13 sudionika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju energenata na 15 objekata. Praćenje potrošnje ključno je za sustavno gospodarenje energijom i predstavlja jedan od koraka provedbe SGE projekta i HIO programa.

Uvodnu riječ je održala Lana Hudetz, regionalna administratorica ISGE sustava, koja je prisutnima pojasnila njihove obveze i dužnosti prema ZUKE-u, kao i rezultate provedbe SGE projekta do sada u Ličko-senjskoj županiji. Objašnjena im je važnost energetskih pregleda i izrada energetskih certifikata zgrada. Nakon uvodnih riječi prisutnima se pojasnilo na koji način odabrati opskrbljivača električne energije i na taj način prestati plaćati en. uravnoteženja te smanjiti nepotrebne troškove u iznosu od 20% na godišnjoj razini. Informirani su i o HEP-ovoj web aplikaciji gdje mogu dobiti pristup mjernim podacima i imati uvid u tjedna očitanja. Pojašnjena im je uloga i funkcionalnosti Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE),  te su svi sudjelovali u interaktivnoj radionici. Tehnički asistent, Goran Hudetz, uputio ih je u princip unosa mjesečnih računa kao i tjednih očitanja u sustav. Domarima je pojašnjeno na koji način će tjedno očitavati brojila te kako očitavati digitalna brojila električne energije. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja