Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Pet energetskih certifikata za Odgojni dom Ivanec

Pet energetskih certifikata za Odgojni dom Ivanec

U okviru programa Dovesti svoju kuću u red (HIO) za zgrade Odgojnog doma u Ivancu proveden je energetski pregled, izrađen Izvještaj o provedenom energetskom pregledu te izdano pet energetskih certifikata.

Izvještaj i certifikati su predani ravnatelju Doma Saši Bezuhu, a predaji su bili nazočni i nastavnici Jakop Jožef i Rajko Hatlak te voditeljica EE tima Doma Ankica Zgrebec. Energetske certifikate i Izvještaj su nazočnima predali i predstavili asistenti na HIO Programu Janko Poturica i Marko Markić.

Energetskim pregledom zgrada Doma uočeno je 19 mjera povećanja energetske efikasnosti s povratnim periodom investicije manjim od 10 godina, a za navedene mjere procijenjena je potrebna investicija od oko 1.600.000 kn te uštede oko 245.000 kn/god.

S obzirom na zamjetan entuzijazam zaposlenih u gospodarenju energijom u Domu te poznavanje tehničkih sustava i energetskih potreba Doma, za očekivati je da će veliki dio mjera povećanja energetske efikasnosti biti i proveden.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja