Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Pokrenut program Vlade RH Dovesti svoju kuću u red

Pokrenut program Vlade RH _Dovesti svoju kuću u red_

Danas su prostorijama Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP), domaćin te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), službeno pokrenuli program za učinkovito korištenje energije u objektima u vlasništvu Vlade Republike Hrvatske Dovesti svoju kuću u red - HIO, čiji je cilj poboljšanje energetske efikasnosti u objektima u vlasništvu RH te ispunjavanje obveza koje propisuju direktive Europske unije vezane uz energetsku učinkovitost u zgradarstvu.

Prisutima se pozdravnim govorom obratio Branimir Horaček, ravnatelj Uprave za energetiku i rudarstvo. Nadalje, Program su pozdravili i Vinko Mladineo, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Yuri Afanasiev, stalni predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj.

Program je predstavila njegova voditeljica, dr.sc. Vlasta Zanki, ujedno predstavnica projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj koji također provodi UNDP. Igor Raguzin, načelnik Odjela za obnovljive izvore i energetsku učinkovitost, (MINGORP) i Nada Marđetko-Škoro, načelnica Odjela za tehničku regulativu i građevne proizvode iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, prezentirali su kontekst provedbe programa i zakonodavni okvir RH. O ulozi i aktivnostima Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom govorio je Tomislav Boban, zamjenik državnog tajnika Ureda. Gordana Lučić, direktorica tvrtke HEP ESCO, prisutne je upoznala s projektima tvrtke, dok je Zdravko Librenjak, viši stručni savjetnik za termoenergetiku, predstavio primjer dobre prakse gospodarenja energijom unutar Ministarstva obrane RH.

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja