Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Potpisano Pismo namjere između Ministarstva obrane RH i UNDP-a

Potpisano Pismo namjere između Ministarstva obrane RH i UNDP-a

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), potpisali su Pismo namjere kojim se MORH i službeno uključio u program Vlade RH Dovesti svoju kuću u red, iako uspješna suradnja u provedbi aktivnosti traje već četiri godine, odnosno gotovo od samog početka Programa.

Pismom namjere je službeno usuglašena suradnja između MORH-a i UNDP-a na realizaciji mjera povećanja energetske efikasnosti u objektima u nadležnosti Republike Hrvatske. Pismo namjere potpisali su Viktor Koprivnjak, pomoćnik ministra ispred MORH-a i Vitalie Vremis, zamjenik Stalne predstavnice UNDP-a u Hrvatskoj.

Program Dovesti svoju kuću u red provodi se u svim ministarstvima u Republici Hrvatskoj s ciljem uspostave sustavnog gospodarenja energijom u čemu izuzetno važnu ulogu ima Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE) koji će od sada omogućiti i MORH-u kvalitetno praćenje potrošnje energenata i vode.

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja