Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Sažetak edukacijskih aktivnosti Zelenog ureda u ministarstvima

Radionicama Zelenog ureda do sada je educirano 2209 ljudi u sklopu 99 radionica počevši od veljače ove godine i na lokacijama ministarstava u Zagrebu. Do kraja 2010. g. bit će otprilike 2310 educiranih osoba. Radionice su svojim sadržajem namijenjene svim djelatnicima ministarstava. Zbog velikog broja djelatnika radionice će nastaviti s održavanjem i cijelu sljedeću godinu.

Uz radionice u Zagrebu planiramo održati i nekoliko radionice na regionalnoj razini. Energetski efikasno ponašanje prepoznato je kao dobar način za postizanje ušteda čemu u prilog govori podatak da su do listopada 2010. g. provedbom besplatnih mjera ostvarene uštede od 5.440.000 kn/god. Besplatne mjere su one mjere energetske efikasnosti koje ne zahtijevaju dodatne investicije. One podrazumijevaju promjenu ponašanja zaposlenih, bolje upravljanje energetskim sustavima te primjerice ugovaranje odgovarajućih tarifnih modela.

Mnogi djelatnici ministarstva osim zanimanja za tematiku pokazali su i veliko znanje iz ovog područja. I na kraju, zaključili smo zajedno sa sudionicima radionica da se svaki korak zbraja, ali i da su rezultati aktivnosti bolji uz potporu odgovornih osoba. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja