Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Splitski Dom za odgoj djece i mladeži dobio energetske certifikate

Splitski Dom za odgoj djece i mladeži dobio energetske certifikate

Na zgradama Doma za odgoj djece i mladeži u Splitu je u okviru programa Dovesti svoju kuću u red (HIO) proveden energetski pregled te su izdana tri energetska certifikata. Asistent na HIO projektu Domagoj Odak je ravnatelju Doma uručio Izvještaj o provedenom energetskom pregledu i energetske certifikate, te nazočnima detaljnije obrazložio njihovo značenje. Pritom je još jednom ukazao na potencijale mjera povećanja energetske efikasnosti koje su navedene u Izvještaju, kao i obvezu izlaganja energetskog certifikata za sve zgrade javne namjene.

U razgovoru s ravnateljem Doma za odgoj djece i mladeži u Splitu Petrom Smajićem i suradnikom u odgoju Juricom Galićem, diskutiralo se o mogućnosti primjene mjera koje su prezentirane u izvještaju. Za Dom je navedeno više mjera povećanja energetske efikasnosti, od kojih je posebno zanimljivo 8 mjera s jednostavnim povratnim periodom investicije manjim od 7 godina, za koje je ukupno procijenjena investicija oko 850.000 kn, a procijenjene godišnje uštede oko 180.000 kn/god.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja