Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Sveučilište u Zagrebu se uključilo u HIO program

Sveučilište u Zagrebu se uključilo u HIO program

Na današnjem sastanku rektorata i dekana sastavnica Sveučilišta u Zagrebu predstavljen je program Vlade Dovesti svoju kuću u red. Nazočni su izrazili interes za uključivanje u aktivnosti programa koje je na sastanku predstavila voditeljica programa, dr. sc. Vlasta Zanki naglasivši važnost provođenja energetske efikasnosti u svim javnim zgradama.

Sljedeći korak bit će imenovanje odgovornih osoba (EE timovi) koje će provoditi EE mjere na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu te obilazak svih objekata koji spadaju pod Sveučilište kako bi se što prije dobio uvid u potencijale za postizanje ušteda.

Također, u planu je i edukacija tehničkog osoblja kako bi se što lakše uključili u aktivnosti i zadatke Programa. Sveučilište planira certificirati sve fakultete do kraja godine prema važećem Zakonu o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji.

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja