Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Zeleni ured u Carinarnicama Osijek i Virovitica, Ministarstvo financija

_Zeleni ured_ u Carinarnicama Osijek i Virovitica, Ministarstvo financija

Paralelno s radionicama u Carinarnici Rijeka održane su radionice Zelenog ureda i za djelatnike Carinarnica Osijek i Virovitica. U Carinarnici Virovitica održana je radionica na kojoj je bilo nazočno 27 djelatnika, dok su u Carinarnici Osijek održane četiri radionice na kojima je sudjelovalo ukupno 154 djelatnika.

U sklopu materijala za radionice, djelatnici su dobili i naljepnice sa EE porukama koje bi trebale biti postavljene u obje carinarnice na sva mjesta neposredne potrošnje energije i vode, a koje svojom jednostavnom porukom podsjećaju na energetski efikasno ponašanje. Njihova je uloga da podsjećaju djelatnike na gašenje rasvjete, računala, obostrani ispis, zatvaranje slavina, ne rasipanje energije i isključivanje svih električnih uređaja. Sudionici radionica dobro su prihvatili sadržaj Zelenog ureda.

Promjena ponašanja u odnosu na potrošnju energije jedini je put prema postizanju ušteda i smanjenju negativnog utjecaja na okoliš. To je ujedno i proces koji se ne događa preko noći, obzirom da je u vezi s ljudskim navikama koje je teško promijeniti.

Radionice su održali Mislav Kirac, asistent i Iva Nekić, asistentica na programu Dovesti svoju kuću u red. Na kraju radionice polaznici su dobili potvrde o odslušanoj radionici Zelenog ureda te platnene vrećice za kupovinu. 

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja