Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Zeleni ured u Carinarnici Rijeka, Ministarstvo financija

_Zeleni ured_ u Carinarnici Rijeka, Ministarstvo financija

Nakon Carinarnice Pula, radionice Zelenog ureda organizirale su se i za djelatnike Carinarnice Rijeka. Programom Dovesti svoju kuću u red želi se u EE red dovesti i radno mjesto i vlastiti dom o čemu se najviše govori na radionicama Zelenog ureda.

Obzirom na broj zaposlenih, u Rijeci je održano osam radionica na kojima je ukupno sudjelovalo 282 djelatnika s ciljem da u svojoj instituciji započnu s energetski efikasnijim ponašanjem. Naljepnice s EE porukama su nas dočekale zalijepljene na svim mjestima neposredne potrošnje. Njihova je uloga da podsjećaju djelatnike na gašenje rasvjete, računala, obostrani ispis, zatvaranje slavina, ne rasipanje energije i isključivanje svih električnih uređaja.

Sudionici radionica dobro su prihvatili sadržaj Zelenog ureda. Također su izrazili svoje slaganje s uvođenjem i primjenom racionalnog gospodarenja energijom. Promjena ponašanja u odnosu na smanjenje potrošnje energije zapravo je proces koji traje i gdje se promjene ne mogu očekivati prebrzo. Na kraju radionice polaznici su dobili potvrde o odslušanoj radionici Zelenog ureda te platnene vrećice za kupovinu.

Radionice u Rijeci održali su Sunčana Matić, asistentica na Programu i komunikacije, Tomislav Veliki, koordinator na Programu i Tanja Sablić, asistentica na Programu.

 

 

 

 

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja