Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Radionica za tehničke osobe naknadno uključenih tijela državne uprave u HIO program

Radionica za tehničke osobe naknadno uključenih tijela državne uprave u HIO program

Zagreb, 21. veljače 2012.

U hotelu International održana je radionica za tehničke osobe institucija javnog sektora koje su naknadno (u listopadu 2011.g.) uključene u program Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO program). Sudionicima radionice prikazan je kratki dokumentarni film o HIO programu. Film pokazuje kako se primjenom besplatnih i investicijskih EE mjera kroz tri godine provedbe Programa uspjelo ostvariti 21,3 milijuna kuna ušteda. 

više
Novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja podržava suradnju s UNDP-om

Novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja podržava suradnju s UNDP-om

Zagreb, 15. veljače 2012.

Na radnom sastanku novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak i koordinatorica UN-a i stalna predstavnica Programa UN-a za razvoj (UNDP) u Republici Hrvatskoj Louisa Vinton izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima provedbe programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red i projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama te je dogovorena daljnja suradnja na svim aktivnostima. 

više
Novi ministar obrane podržava nastavak suradnje s UNDP-om

Novi ministar obrane podržava nastavak suradnje s UNDP-om

Zagreb, 8. veljače 2012.

Na radnom sastanku novi ministar obrane Ante Kotromanović i koordinatorica UN-a i stalna predstavnica Programa UN-a za razvoj (UNDP) u Republici Hrvatskoj Louisa Vinton izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima provedbe programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red.

više
_Zeleni ured_ ponovo u Specijalnoj bolnici _Varaždinske Toplice_

Zeleni ured ponovo u Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice

Varaždinske Toplice, 24. siječnja 2012.

Održane su još četiri motivacijske radionice Zelenog ureda za djelatnike Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju - Varaždinske Toplice. Obzirom na bolnički rad u smjenama, nisu svi djelatnici bili u mogućnosti sudjelovati na radionicama u ljetnom terminu prošle godine. Na radionici je sudjelovalo ukupno 124 djelatnika s ciljem da i oni započnu s primjenom energetski efikasnog ponašanja.

više
_Zeleni ured_ u Carinarnici Dubrovnik, Ministarstvo financija

Zeleni ured u Carinarnici Dubrovnik, Ministarstvo financija

Dubrovnik, 19. i 20. siječnja 2012.

Nakon Carinarnice Split, Zeleni ured se 19. i 20. siječnja spustio još južnije i to u Carinarnicu Dubrovnik gdje su za djelatnike održane četiri motivacijske radionice. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 106 djelatnika s ciljem da u svojoj instituciji započnu s energetski efikasnim ponašanjem.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja