Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Tvrtka Odašiljači i veze se uključila u HIO program

Tvrtka Odašiljači i veze se uključila u HIO program

Zagreb, 6. lipnja 2013.

Odašiljači i veze d.o.o. (OIV) i UNDP potpisali su Pismo namjere kojim se OIV službeno uključio u program Vlade RH Dovesti svoju kuću u red. Pismo namjere potpisali su Mladen Malić, predsjednik Uprave i Vlatka Dokoza, članica Uprave te Goran Čačić, nacionalni voditelj projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj (EE projekta), u sklopu kojeg se HIO program provodi. 

više
_Zeleni ured_ stigao u HBOR

Zeleni ured stigao u HBOR

Zagreb, 22.-24. svibnja 2013.

U prostorima HBOR-a održano je 5 motivacijskih radionica Zelenog ureda. Djelatnici HBOR-a i Hrvatskog kreditnog osiguranja (HKO) iskazali su veliki interes za edukaciju na području poticanja energetski efikasnog ponašanja u uredskim prostorijama, ali i u vlastitim domovima. Službeno je imenovan i voditelj Zelenog ureda, koji će nakon obuke u suradnji s UNDP-om postaviti i konkretan plan provedbe aktivnosti.

više
Tehničkom muzeju donirane publikacije EE projekta

Tehničkom muzeju donirane publikacije EE projekta

Zagreb, 7. svibnja 2013.

Tehničkom muzeju danas su donirane sve stručne publikacije i brošure razvijene kroz osam godina provedbe EE projekta. Publikacije je ravnateljici Tehničkog muzeja Markiti Franulić svečano uručio Goran Čačić, nacionalni voditelj EE projekta. Tom prilikom najavljeno je i otvaranje novog odjela i infocentra muzeja pod nazivom Obnovljivi izvori i energetska učinkovitost

više
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova osnovalo novi EE tim

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova osnovalo novi EE tim

Zagreb, 25. travnja 2013.

Uspješna suradnja Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP) i programa Dovesti svoju kuću u red (HIO) uspješno je nastavljena osnivanjem novog EE tima, a voditeljem tima imenovan je Nikola Bajić iz Službe za opće i tehničke poslove. MVEP u ISGE sustavu ima dvije zgrade za koje sustavno prati potrošnju energenata. 

više
Završen 37. Tečaj za energetske savjetnike

Završen 37. Tečaj za energetske savjetnike

Kukuljanovo, 25. travnja 2013.

Danas je u u Edukacijskom centru izložbeno-prodajnog centra JAX u Kukuljanovu završen 37. po redu Tečaj za energetske savjetnike. Tečaj je pohađalo 40ak polaznika, među kojima su bili predstavnici gradova, županija, carine i MUP-a. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja