Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Hrvatski predsjednik je pettisućiti polaznik radionice _Zeleni ured_

Hrvatski predsjednik je pettisućiti polaznik radionice Zeleni ured

Zagreb, 17. studenog 2011.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sa svojim suradnicima nazočio je radionici Zelenog ureda, koju su za Ured Predsjednika po treći put organizirali stručnjaci za energetsku efikasnost Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP). Predsjednik je pettisućiti javni djelatnik koji je sudjelovao u takvoj radionici, a tijekom radionice su mu za tri zgrade u sklopu Ureda Predsjednika uručeni i energetski certifikati kojima se ocjenjuje energetska efikasnost zgrada.

više
Obilježena 3. godišnjica programa Vlade RH _Dovesti svoju kuću u red_

Obilježena 3. godišnjica programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red

Valbandon, 10. i 11. studenog 2011.

U Edukacijskom centru MUP-a u Valbandonu, održan je radni skup povodom treće godišnjice programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO). Na godišnjici su se okupili EE timovi ministarstava i predstavnici institucija te su im predstavljeni rezultati aktivnosti i ostvarene uštede. 

više
Tečaj za ISGE II traje još ovaj tjedan

Tečaj za ISGE II traje još ovaj tjedan

Zagreb, 24. listopada 2011.

Još ovaj tjedan se održava Tečaj za ISGE II koji ima za cilj uspostavu sustavnog gospodarenja energijom u objektima u nadležnosti Republike Hrvatske. Sudionici tečaja čuli su nešto više o zakonodavnim okvirima vezanim uz energetsku učinkovitost, energetskim pregledima i energetskom certificiranju zgrada. 

više
 Novi sudionici iz javnog sektora uključeni u program _Dovesti svoju kuću u red_

Novi sudionici iz javnog sektora uključeni u program Dovesti svoju kuću u red

Zagreb, 24. listopada 2011.

Rukovodećim osobama 50 tijela državne uprave predstavljene su potencijalne uštede ostvarive efikasnijim gospodarenjem energijom te su pozvani da se i njihove institucije priključe programu energetske efikasnosti Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO program). Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) danas im se priključila potpisivanjem Pisma namjere o primjeni načela energetske efikasnosti u svojim objektima. 

više
Tečaj za ISGE II traje do kraja listopada

Tečaj za ISGE II traje do kraja listopada

Zagreb, 19. listopada 2011.

U tijeku je održavanje Tečaja za ISGE II kojem je cilj uspostava sustavnog gospodarenja energijom u objektima u nadležnosti Republike Hrvatske. Na tečaju su sudionici mogli čuti nešto više o zakonodavnim okvirima vezani uz energetsku učinkovitost, energetskim pregledima i energetskom certificiranju zgrada. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja