Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Splitski Dom za djecu Maestral dobio energetski certifikat

Splitski Dom za djecu Maestral dobio energetski certifikat

Split, 22. ožujka 2013.

U prostorijama Doma za djecu Maestral u Splitu, ravnateljici doma Editi Maretić predan je Izvještaj o provedenom energetskom pregledu te energetski certifikat za zgradu Doma. Identificirano je 8 mjera povećanja energetske učinkovitosti, za koje bi procijenjena investicija iznosila oko 570.000 kn, a procijenjene godišnje uštede oko 92.000 kn.

više
Energetski pregled i certifikat u CZOO Dubrava

Energetski pregled i certifikat u CZOO Dubrava

Zagreb, 19. ožujka 2013.

Od danas i Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava ima Izvještaj o provedenom energetskom pregledu i Energetski certifikat, koje je ravnateljici Centra Tatjani Tarandek uručio asistent na HIO programu Marko Markić. U Izvještaju je predloženo 16 mjera povećanja EE, za koje je procijenjena investicija 5.700.000 kuna, a godišnje uštede 1.300.000 kn.

više
Predavanje o EE u Kaznionici Lepoglava

Predavanje o EE u Kaznionici Lepoglava

Lepoglava, 19. ožujka 2013.

Asistenti HIO programa danas su u sklopu projekta E-Seap (European – Sustainable Energy Award for Prisons) u Kaznionici Lepoglava održali uvodno predavanje za korisnike i zaposlenike kaznionice. Predavanja imaju za cilj povećati svijest o potrošnji energije u zatvorskom sustavu i zajednici u kojoj se on nalazi. 

više
Energetski pregledi i energetski certifikati za CZOO _Vinko Bek_

Energetski pregledi i energetski certifikati za CZOO Vinko Bek

Zagreb, 15. ožujka 2013.

Za objekte Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek u Kušlanovoj 59A i Nazorovoj 53 su u okviru HIO programa provedeni energetski pregledi te izdani energetski certifikati. Ravnateljici Centra Diani Kralj su Izvještaje o energetskim pregledima i energetske certifikate predali asistenti na HIO Programu Jasmin Mekanović i Marko Markić.

više
Energetski certifikat za Dom za starije i nemoćne Metković

Energetski certifikat za Dom za starije i nemoćne Metković

Metković, 15. ožujka 2013.

Dom za starije i nemoćne osobe Metković danas je dobio svoj energetski certifikat. Asistent na HIO programu Domagoj Odak nazočnima je predao Izvještaj o provedenom energetskom pregledu, te im detaljnije objasnio značenje energetskog certifikata i ukazao na potencijale mjera povećanja energetske učinkovitosti koje su navedene u Izvještaju.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja