Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

HIO radionice za ministarstva u Istočnoj Hrvatskoj

Osijek, 21. i 22. svibnja 2009.

U Osijeku je održana edukacijska radionica unutar programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), za tehničko osoblje Ministarstva financija, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te Ministarstva unutarnjih poslova, za područje Istočne Hrvatske. Prisutni su upoznati s narednim korakom unutar Programa, a taj je prikupljanje podataka o objektima te njihovo unošenje u Informacijski sustav gospodarenja energijom - ISGE. Na radionici je sudjelovalo pedesetak predstavnika ministarstava. 

više
HIO program u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi

HIO program u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi

Zagreb, 7. svibnja 2009.

Nastavno na potpisano Pismo namjere između Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i UNDP-a, danas je za tehničko osoblje Ministarstva na području Zagrebačke županije održana edukacijska radionica u sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red. Prisutni su bili upoznati s narednim koracima provedbe Programa, a taj je prikupljanje podataka o objektima (konstrukcijskih, podatak o KGH sustavu, potrošnji energije) te njihovo unošenje u Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE). Na radionici je sudjelovalo 85 predstavnika Ministarstva. 

više
HIO u Ministarstvu unutarnjih poslova

HIO u Ministarstvu unutarnjih poslova

Zagreb, 5. svibnja 2009.

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), održana je radionica za tehničko osoblje Ministarstva unutarnjih poslova. Program za učinkovito korištenje energije već je dobro poznat Ministarstvu, a ovom radionicom definirane su aktivnosti koje će se provoditi na tehničkoj razini unutar objekata MUP-a poput uspostavljanja registra zgrada i korištenja Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE). U planu su edukacijske radionice za tehničko osoblje MUP-a u Splitu, Rijeci i Osijeku. 

više
Grafički fakultet i Grafička škola dovode kuću u red

Grafički fakultet i Grafička škola dovode kuću u red

Zagreb, 20, travnja 2009.

Na Fakultetskom vijeću Grafičkog fakulteta u Zagrebu predstavljen je program Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), kojem je cilj poboljšati energetsku efikasnost te uvesti gospodarenje energijom u državne objekte. Grafički fakultet i škola već su poduzeli određene korake na svojoj zgradi koja je time postala primjer dobre prakse. Sudionici Vijeća prepoznali su mogućnosti ušteda koje nudi program Vlade i dogovorili daljnje korake gospodarenja energijom unutar svog objekta. 

više
_Dovesti svoju kuću u red_ u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture

Dovesti svoju kuću u red u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture

Zagreb, 20. travnja 2009.

Nastavno na potpisano Pismo namjere između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i UNDP-a, za ravnatelje i tehničko osoblje Ministarstva je održana prezentacija programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO). Program kojem je cilj poboljšati energetsku efikasnost u objektima u nadležnosti RH sadrži niz aktivnosti koje su predstavljene sudionicima prezentacije. Također, dogovoren je plan provedbe aktivnosti Programa u objektima u nadležnosti Ministarstva. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja