Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Energetski pregled i certifikat u CZOO Dubrava

Energetski pregled i certifikat u CZOO Dubrava

Zagreb, 19. ožujka 2013.

Od danas i Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava ima Izvještaj o provedenom energetskom pregledu i Energetski certifikat, koje je ravnateljici Centra Tatjani Tarandek uručio asistent na HIO programu Marko Markić. U Izvještaju je predloženo 16 mjera povećanja EE, za koje je procijenjena investicija 5.700.000 kuna, a godišnje uštede 1.300.000 kn.

više
Predavanje o EE u Kaznionici Lepoglava

Predavanje o EE u Kaznionici Lepoglava

Lepoglava, 19. ožujka 2013.

Asistenti HIO programa danas su u sklopu projekta E-Seap (European – Sustainable Energy Award for Prisons) u Kaznionici Lepoglava održali uvodno predavanje za korisnike i zaposlenike kaznionice. Predavanja imaju za cilj povećati svijest o potrošnji energije u zatvorskom sustavu i zajednici u kojoj se on nalazi. 

više
Energetski pregledi i energetski certifikati za CZOO _Vinko Bek_

Energetski pregledi i energetski certifikati za CZOO Vinko Bek

Zagreb, 15. ožujka 2013.

Za objekte Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek u Kušlanovoj 59A i Nazorovoj 53 su u okviru HIO programa provedeni energetski pregledi te izdani energetski certifikati. Ravnateljici Centra Diani Kralj su Izvještaje o energetskim pregledima i energetske certifikate predali asistenti na HIO Programu Jasmin Mekanović i Marko Markić.

više
Energetski certifikat za Dom za starije i nemoćne Metković

Energetski certifikat za Dom za starije i nemoćne Metković

Metković, 15. ožujka 2013.

Dom za starije i nemoćne osobe Metković danas je dobio svoj energetski certifikat. Asistent na HIO programu Domagoj Odak nazočnima je predao Izvještaj o provedenom energetskom pregledu, te im detaljnije objasnio značenje energetskog certifikata i ukazao na potencijale mjera povećanja energetske učinkovitosti koje su navedene u Izvještaju.

više
Centar za rehabilitaciju Josipovac dobio energetski certifikat

Centar za rehabilitaciju Josipovac dobio energetski certifikat

Mlini 15. ožujka 2013.

Danas je uručen energetski certifikat Centru za rehabilitaciju Josipovac. Energetski pregledi su provedeni u okviru HIO programa te su na objektu uočeni potencijali primjene određenih EE mjeraNavedeno je 5 mjera povećanja EE s jednostavnim povratnim periodom investicije manjim od 10 godina.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja