Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Ministarstvo kulture - regionalne edukacijske radionice programa Dovesti svoj kuću u red

Zagreb, 5. veljače 2010.

Održana je prva u nizu regionalnih edukacijskih radionica za uspostavu registra objekata, kojom su obuhvaćene odgovorne osobe i tehničko osoblje djelatnosti u nadležnosti Ministarstva kulture, a time i svi objekti na području Zagrebačke, Varaždinske, Karlovačke, Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske, Koprivničko-križevačke županije i Grada Zagreba. 

više

Zeleni ured stiže u ministarstva

Zagreb, 4. veljače 2010.

Koncept Zelenog ureda, predstavljen je danas u MINGORP-u, kroz edukacijsku radionicu namijenjenu predstavnicima svih ministarstava, odnosno članovima EE timova (tim za energetsku efikasnost). Budući voditelji Zelenog ureda svih ministarstava upoznali su se s aktivnostima koje bi zaposlenici u vidu redovnih aktivnosti trebali prakticirati kako bi se smanjili troškovi za energente, kako bi se povećala efikasnost korištenja resursa te smanjio negativan utjecaj na okoliš.

više

Potpisano Pismo namjere između UNDP-a i FESB-a

Split, 13. siječnja 2010.

Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), svečano je potpisano Pismo namjere između Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i FESB-a, vezano uz suradnju na provedbi programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO program).

više

Radionica Zelenog ureda u Sisku

Sisak, 4. prosinca 2009.

U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Sisak i Gradom Siskom, održana je radionica Zelenog ureda u prostorijama Županijske komore Sisak. Na radionici, koju je održala Jelena Kremenjaš, voditeljica Zelenog ureda, predstavljen je koncept uvođenja principa Zelenog ureda u poslovanje jedinica lokalne i regionalne samouprave s ciljem kontinuiranog poboljšanja energetske efikasnosti, smanjenja potrošnje uredskog materijala i svih ostalih resursa i smanjenja otpada nastalog uredskim aktivnostima.

više

Info SGE dan u Osijeku uz predstavljanje uvođenja Zelenog ureda i pokretanje Procura+ kampanje

Osijek, 25. studenog 2009.

U Osijeku se održala treća od četiri radionice Info dan Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (Info SGE dan), namijenjena prvenstveno predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, s ciljem informiranja o provedbi zakonskog okvira o energetskoj efikasnosti u neposrednoj potrošnji, o obvezama javnog sektora u Hrvatskoj i o ulozi energetskih agencija u poticanju energetske efikasnosti. U sklopu radionice održana je prezentacija nove suradnje Programa Ujedinjenih naroda za razvoj i europskog tajništva udruženja lokalnih vlasti ICLEI u provedbi PRocura+ kampanje u Hrvatskoj.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja