Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
HIO u Ministarstvu unutarnjih poslova

HIO u Ministarstvu unutarnjih poslova

Zagreb, 5. svibnja 2009.

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), održana je radionica za tehničko osoblje Ministarstva unutarnjih poslova. Program za učinkovito korištenje energije već je dobro poznat Ministarstvu, a ovom radionicom definirane su aktivnosti koje će se provoditi na tehničkoj razini unutar objekata MUP-a poput uspostavljanja registra zgrada i korištenja Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE). U planu su edukacijske radionice za tehničko osoblje MUP-a u Splitu, Rijeci i Osijeku. 

više
Grafički fakultet i Grafička škola dovode kuću u red

Grafički fakultet i Grafička škola dovode kuću u red

Zagreb, 20, travnja 2009.

Na Fakultetskom vijeću Grafičkog fakulteta u Zagrebu predstavljen je program Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), kojem je cilj poboljšati energetsku efikasnost te uvesti gospodarenje energijom u državne objekte. Grafički fakultet i škola već su poduzeli određene korake na svojoj zgradi koja je time postala primjer dobre prakse. Sudionici Vijeća prepoznali su mogućnosti ušteda koje nudi program Vlade i dogovorili daljnje korake gospodarenja energijom unutar svog objekta. 

više
_Dovesti svoju kuću u red_ u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture

Dovesti svoju kuću u red u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture

Zagreb, 20. travnja 2009.

Nastavno na potpisano Pismo namjere između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i UNDP-a, za ravnatelje i tehničko osoblje Ministarstva je održana prezentacija programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO). Program kojem je cilj poboljšati energetsku efikasnost u objektima u nadležnosti RH sadrži niz aktivnosti koje su predstavljene sudionicima prezentacije. Također, dogovoren je plan provedbe aktivnosti Programa u objektima u nadležnosti Ministarstva. 

više
Edukacijska radionica HIO programa održana u zagrebačkom zatvoru

Edukacijska radionica HIO programa održana u zagrebačkom zatvoru

Zagreb, 1. travnja 2009.

U zatvoru u Zagrebu danas je za djelatnike Ministarstva pravosuđa i Uprave za zatvorski sustav održana edukacijska radionica na kojoj su prezentirane aktivnosti i dogovoreni koraci provedbe programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red. Uprava za zatvorski sustav pokazala je veliki interes za provedbu programa unutar svojih objekata, kako bi se smanjili troškovi za energente i osigurale velike novčane uštede. 

više
 Edukacijske radionice u vojarnama u Đakovu i Zagrebu

Edukacijske radionice u vojarnama u Đakovu i Zagrebu

Đakovo i Zagreb, 16. i 17. ožujka 2009.

U prostorima Ministarstva obrane RH, u vojarnama Dračica u Đakovu i Croatia u Zagrebu, održane su edukacijske radionice HIO programa, s ciljem povećanja energetske efikasnosti u objektima u nadležnosti RH. Radionice su obuhvatile sve bitne elemente za daljnju provedbu Programa unutar objekata MORH-a poput uspostavljanja registra zgrada i Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) kao i ostalih aktivnosti uz pomoć kojih će se znatno smanjiti troškovi za energente te poboljšati uvjeti boravka u vojarnama. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja