Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor potpisala _Pismo namjere_

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor potpisala Pismo namjere

Zagreb, 6. veljače 2009.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti drugo je ministarstvo koje je javno potpisalo Pismo namjere s UNDP-om o provedbi programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red, sa ciljem poboljšanja energetske efikasnosti svojih objekata te ispunjavanja obveza koje propisuju direktive EU, vezane uz energetsku učinkovitost u zgradarstvu. Pismo namjere potpisali su Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade RH i Yuri Afanasiev, stalni predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj. 

više
Ministarstvo pravosuđa potpisalo _Pismo namjere_

Ministarstvo pravosuđa potpisalo Pismo namjere

Zagreb, 2. veljače 2009.

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović i Yuri Afanasiev, stalni predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj danas su potpisali Pismo namjere o provedbi programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), čiji je cilj poboljšanje energetske efikasnosti u objektima u vlasništvu RH te ispunjavanje obveza koje propisuju direktive EU, vezane uz energetsku učinkovitost u zgradarstvu.

više
U MORH-u održana 1. edukacijska radionica HIO programa

U MORH-u održana 1. edukacijska radionica HIO programa

Zagreb, 17. prosinca 2008.

Danas je u Ministarstvu obrane RH uspješno održana prva edukacijska radionica programa za učinkovito korištenje energije u objektima u vlasništvu RH Dovesti svoju kuću u red. Radionica je sadržajem obuhvatila sve bitne elemente koji se odnose na provođenje programa, nakon čega će uslijediti konkretni koraci provedbe. 

više
Pokrenut program Vlade RH _Dovesti svoju kuću u red_

Pokrenut program Vlade RH Dovesti svoju kuću u red

Zagreb, 29. listopada 2008.

Danas su prostorijama Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP), domaćin te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), službeno pokrenuli program Vlade Republike Hrvatske Dovesti svoju kuću u red - HIO. Cilj HIO programa je poboljšanje energetske efikasnosti objekata u vlasništvu RH te ispunjavanje obveza o energetskoj učinkovitosti koje propisuju EU direktive.

više
Vlada RH prihvatila program _Dovesti svoju kuću u red_

Vlada RH prihvatila program Dovesti svoju kuću u red

29. svibnja 2008.

Na današnjoj sjednici, Vlade RH je donijela Zaključak kojim se prihvaća program za učinkovito korištenje energije u objektima u vlasništvu RH – Dovesti svoju kuću u red (HIO). HIO program provodit će se u suradnji s UNDP-ovim EE projektom, a sadrži poticajne mjere za učinkovito korištenje energije, koje se provode kroz konkretne projekte s mjerljivim rezultatima, edukaciju, energetske savjete, te izdavanje EE publikacija. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja