Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Edukacijska radionica HIO programa održana u zagrebačkom zatvoru

Edukacijska radionica HIO programa održana u zagrebačkom zatvoru

Zagreb, 1. travnja 2009.

U zatvoru u Zagrebu danas je za djelatnike Ministarstva pravosuđa i Uprave za zatvorski sustav održana edukacijska radionica na kojoj su prezentirane aktivnosti i dogovoreni koraci provedbe programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red. Uprava za zatvorski sustav pokazala je veliki interes za provedbu programa unutar svojih objekata, kako bi se smanjili troškovi za energente i osigurale velike novčane uštede. 

više
 Edukacijske radionice u vojarnama u Đakovu i Zagrebu

Edukacijske radionice u vojarnama u Đakovu i Zagrebu

Đakovo i Zagreb, 16. i 17. ožujka 2009.

U prostorima Ministarstva obrane RH, u vojarnama Dračica u Đakovu i Croatia u Zagrebu, održane su edukacijske radionice HIO programa, s ciljem povećanja energetske efikasnosti u objektima u nadležnosti RH. Radionice su obuhvatile sve bitne elemente za daljnju provedbu Programa unutar objekata MORH-a poput uspostavljanja registra zgrada i Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) kao i ostalih aktivnosti uz pomoć kojih će se znatno smanjiti troškovi za energente te poboljšati uvjeti boravka u vojarnama. 

više
Ministar Čobanković potpisao _Pismo namjere_

Ministar Čobanković potpisao Pismo namjere

Zagreb, 10. ožujka 2009.

Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) danas su javno potpisali Pismo namjere o provedbi programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red, čiji je cilj poboljšanje energetske efikasnosti u objektima u vlasništvu RH. Pismo namjere potpisali su ministar Petar Čobanković i stalni predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj Yuri Afanasiev.

više
Rekordan odaziv ravnatelja unutar Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi

Rekordan odaziv ravnatelja unutar Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi

Zagreb, 9. ožujka 2009.

Nastavno na potpisano Pismo namjere između Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi (MZSS) i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), Projektni ured UNDP-a je danas održao radionicu za ravnatelje unutar MZSS-a, na kojoj je predstavljen program Vlade RH Dovesti svoju kuću u red, s ciljem povećanja energetske efikasnosti u objektima u nadležnosti Ministarstva. 

više
Ministarstvo pravosuđa u svojim objektima aktivno provodi HIO program

Ministarstvo pravosuđa u svojim objektima aktivno provodi HIO program

Velika kod Požege, 27. veljače 2009.

Uprava za zatvorski sustav, koja djeluje u sklopu Ministarstva pravosuđa, organizirala je sastanak upravitelja kaznionica, zatvora, odgojnih zavoda i Centra za izobrazbu, na kojem su prezentirane aktivnosti programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red. Nastavno na potpisano Pismo namjere, Uprava za zatvorski sustav pokazala je veliki interes za provedbu Programa unutar svojih objekata čime će se znatno smanjiti troškovi za energente te poboljšati uvjeti boravka u objektima pod nadležnošću Uprave. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja