Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
 Udruzi gradova uručena _Energetska povelja_

Udruzi gradova uručena Energetska povelja

Zagreb, 25. veljače 2009.

U ime Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, Vlasta Zanki, voditeljica programa Dovesti svoju kuću u red, uručila je Vojku Obersnelu, predsjedniku Udruge gradova, Energetsku povelju gradonačelnika i župana Republike Hrvatske, kao priznanje Udruzi za njen doprinos na promicanju SGE projekta. 

više
Nastavak edukativnih aktivnosti u splitskom MORH-u

Nastavak edukativnih aktivnosti u splitskom MORH-u

Split, 20. veljače 2009.

U vojarni Sv. Nikola u Splitu danas je održana edukacijska radionica HIO programa, s ciljem povećanja energetske efikasnosti u objektima u vlasništvu RH, a u sklopu Ministarstva obrane RH. Također, održano je i predavanje o HIO programu, registru zgrada i informacijskom sustavu za gospodarenje energijom (ISGE), čime su predstavljeni svi bitni elementi za daljnju provedbu programa koji svojom primjenom osigurava velike uštede novca i smanjuje troškove za energente. 

više
Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor potpisala _Pismo namjere_

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor potpisala Pismo namjere

Zagreb, 6. veljače 2009.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti drugo je ministarstvo koje je javno potpisalo Pismo namjere s UNDP-om o provedbi programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red, sa ciljem poboljšanja energetske efikasnosti svojih objekata te ispunjavanja obveza koje propisuju direktive EU, vezane uz energetsku učinkovitost u zgradarstvu. Pismo namjere potpisali su Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade RH i Yuri Afanasiev, stalni predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj. 

više
Ministarstvo pravosuđa potpisalo _Pismo namjere_

Ministarstvo pravosuđa potpisalo Pismo namjere

Zagreb, 2. veljače 2009.

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović i Yuri Afanasiev, stalni predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj danas su potpisali Pismo namjere o provedbi programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), čiji je cilj poboljšanje energetske efikasnosti u objektima u vlasništvu RH te ispunjavanje obveza koje propisuju direktive EU, vezane uz energetsku učinkovitost u zgradarstvu.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja