Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Održana uvodna radionica za tehničko osoblje Sveučilišta u Zagrebu

Održana uvodna radionica za tehničko osoblje Sveučilišta u Zagrebu

Zagreb, 24. svibnja 2012.

Danas je tehničko osoblje svih sastavnica i Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu odslušalo uvodnu radionicu o programu Vlade Dovesti svoju kuću u red kako bi se što lakše uključili u aktivnosti Programa.

više
Sveučilište u Zagrebu se uključilo u HIO program

Sveučilište u Zagrebu se uključilo u HIO program

Zagreb, 15. svibnja 2012.

Na današnjem sastanku rektorata i dekana sastavnica Sveučilišta u Zagrebu predstavljen je program Vlade Dovesti svoju kuću u red. Sljedeći korak bit će imenovanje odgovornih osoba (EE timovi) koje će provoditi EE mjere na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu te obilazak svih objekata koji spadaju pod Sveučilište kako bi se što prije dobio uvid u potencijale za postizanje ušteda. 

više
U Zagrebu održan tečaj za domare i drugo tehničko osoblje

U Zagrebu održan tečaj za domare i drugo tehničko osoblje

Zagreb, 3. svibnja 2012.

U sklopu programa Dovesti svoju kuću u red održao se 12. po redu tečaj pod nazivom Gospodarenje energijom u zgradama (GEZ) za tehničko osoblje zaposleno unutar Ministarstva pravosuđa i Ministarstva zdravlja. Sudionici tečaja bili su zadovoljni dobivenim informacijama za koje su izjavili da će im koristiti u svakodnevnom radu. 

više
Hrvatski zavod za zapošljavanje se uključio u HIO program

Hrvatski zavod za zapošljavanje se uključio u HIO program

Zagreb, 13. travnja 2012.

Danas je javno potpisano Pismo namjere kojim se Hrvatski zavod za zapošljavanje i službeno uključio provedbu HIO programa. Pismom namjere usuglašena je suradnja na edukaciji zaposlenika i realizaciji mjera povećanja energetske efikasnosti u objektima u vlasništvu ili korištenju HZZ-a, a potpisale su ga Ankica Paun Jarallah, v.d. ravnateljica HZZ-a i dr. sc. Vlasta Zanki, voditeljica programa Dovesti svoju kuću u red, UNDP Hrvatska. 

više
Radionice _Zeleni ured_ u Carinarnici Pula

Radionice Zeleni ured u Carinarnici Pula

Pula, 27. i 28. ožujka 2012.

U Carinarnici Pula održane su četiri radionice Zelenog ureda za sve djelatnike. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 150 sudionika s ciljem da se energetski efikasno ponašanje što više primjenjuje i u njihovoj instituciji. Koncept Zelenog ureda odlično je prihvaćen među djelatnicima Carinarnice Pule, energetski efikasno ponašanje prepoznato je kao dobar način za postizanje ušteda, a promjena navika nužnost u postizanju željenih ciljeva. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja