Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
 Radionice _Zelenog ureda_ u sklopu HIO programa već 2 godine u akciji

Radionice Zelenog ureda u sklopu HIO programa već 2 godine u akciji

Zagreb, 2. ožujka 2012.

Na današnji dan obilježavamo dvije godine održavanja radionica Zelenog ureda koje se provode u sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red. Moguće uštede za energente i uredske resurse su oko 10% samo primjenom savjeta s radionice. U dvije godine održane su 234 radionice Zelenog ureda, na kojima je sudjelovalo 5987 djelatnika javnog sektora. 

više
_Zeleni ured_ u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju

Zeleni ured u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju

Zagreb, 29. veljače 2012.

Motivacijske radionice Zelenog ureda održavale su se tijekom veljače za djelatnike zagrebačke Klinike za traumatologiju. Prva radionica održana je 7. veljače, a sveukupno ih je održano 12, s ciljem da potaknu medicinsko osoblje i ostale djelatnike Klinike da započnu s energetski efikasnim ponašanjem. Također, HIO program je za Kliniku financirao izradu projekta rekonstrukcije kotlovnice prelaska s energenta lož ulja na zemni plin, što bi svakako osiguralo nove uštede.

više
_Zeleni ured_ stigao u galeriju _Klovićevi dvori_

Zeleni ured stigao u galeriju Klovićevi dvori

Zagreb, 28. veljače 2012.

Motivacijska radionica Zeleni ured održana je za djelatnike galerije Klovićevi dvori, na inicijativu muzejskog tehničara Damira Babića, kojemu je područje energetske efikasnosti dobro poznato te je istovremeno dobro upoznat s prednostima koje osigurava provođenje EE mjera. Zaposlenici galerije dobro su prihvatili sadržaj radionice, a na kraju predavanja su im podijeljene potvrde o pohađanju motivacijske radionice Zeleni ured i platnene vrećice za kupovinu. 

više
_Zeleni ured_ na kolegiju ravnatelja škola Varaždinske županije

Zeleni ured na kolegiju ravnatelja škola Varaždinske županije

Varaždin, 23. veljače 2012.

U sklopu današnjeg kolegija ravnatelja osnovnih škola čiji je osnivač Varaždinska županija, održanog u Županijskoj palači u Varaždinu, ravnateljima je prezentirana suradnja Varaždinske županije i UNDP-a na SGE projektu. Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport mr.sc. Miroslav Huđek nazočne je ravnatelje upoznao sa uvođenjem koncepta Zelenog ureda u osnovne i srednje škole Varaždinske županije. Za provođenje aktivnosti SGE projekta, UNDP je otvorio i privremeni ured u prostorima Županije. 

više
Predstavljanje detaljne investicijske studije bioplinskog postrojenja u Kaznionici u Valturi

Predstavljanje detaljne investicijske studije bioplinskog postrojenja u Kaznionici u Valturi

Valtura, 23. veljače 2012.

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red - HIO održana je prezentacija detaljne investicijske studije bioplinskog postrojenja u Kaznionici u Valturi, jedinoj kaznionici otvorenog tipa u Hrvatskoj. U svojim pozdravnim govorima iskazali su podršku provođenju mjera energetske učinkovitosti kao i veliko zanimanje za izrađenu studiju, nakon čega je sudionicima prikazan kratki dokumentarni film o programu Vlade RH Dovesti svoju kuću u red.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja