Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Radionica Zelenog ureda u Sisku

Sisak, 4. prosinca 2009.

U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Sisak i Gradom Siskom, održana je radionica Zelenog ureda u prostorijama Županijske komore Sisak. Na radionici, koju je održala Jelena Kremenjaš, voditeljica Zelenog ureda, predstavljen je koncept uvođenja principa Zelenog ureda u poslovanje jedinica lokalne i regionalne samouprave s ciljem kontinuiranog poboljšanja energetske efikasnosti, smanjenja potrošnje uredskog materijala i svih ostalih resursa i smanjenja otpada nastalog uredskim aktivnostima.

više

Info SGE dan u Osijeku uz predstavljanje uvođenja Zelenog ureda i pokretanje Procura+ kampanje

Osijek, 25. studenog 2009.

U Osijeku se održala treća od četiri radionice Info dan Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (Info SGE dan), namijenjena prvenstveno predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, s ciljem informiranja o provedbi zakonskog okvira o energetskoj efikasnosti u neposrednoj potrošnji, o obvezama javnog sektora u Hrvatskoj i o ulozi energetskih agencija u poticanju energetske efikasnosti. U sklopu radionice održana je prezentacija nove suradnje Programa Ujedinjenih naroda za razvoj i europskog tajništva udruženja lokalnih vlasti ICLEI u provedbi PRocura+ kampanje u Hrvatskoj.

više

Info SGE dan u Zagrebu uz predstavljanje uvođenja Zelenog ureda i pokretanje Procura+ kampanje

Zagreb, 24. studenog 2009.

U Zagrebu je održana druga od četiri radionice Info dan Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (Info SGE dan), namijenjena prvenstveno predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, s ciljem informiranja o provedbi zakonskog okvira o energetskoj efikasnosti u neposrednoj potrošnji, o obvezama javnog sektora u Hrvatskoj i o ulozi energetskih agencija u poticanju energetske efikasnosti. U sklopu radionice održana je prezentacija nove suradnje Programa Ujedinjenih naroda za razvoj i europskog tajništva udruženja lokalnih vlasti ICLEI u provedbi Procura+ kampanje u Hrvatskoj. 

više

Info SGE dan u Splitu uz predstavljanje uvođenja Zelenog ureda i pokretanje Procura+ kampanje

Split, 23. studenog 2009.

U gradu Splitu je održana prva od četiri radionice Info dan Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (Info SGE dan), namijenjen prvenstveno predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, s ciljem informiranja o provedbi zakonskog okvira o energetskoj efikasnosti u neposrednoj potrošnji, o obvezama javnog sektora u Hrvatskoj i o ulozi energetskih agencija u poticanju energetske efikasnosti. Predstavljene su mogućnosti za razvoj i financiranje projekata energetske efikasnosti, i uvođenje koncepta Zelenog ureda u poslovanje lokalne i regionalne samouprave.

više

Godišnjica programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red

Zagreb, 13. studenog 2009.

U Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva danas je obilježena godišnjica programa Dovesti svoju kuću u red za učinkovito korištenje energije u objektima u vlasništvu Vlade Republike Hrvatske te su prezentirani rezultati provedbe Programa unutar prve godine.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja