Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Informacijski sustav za upravljanje energetskim certifikatima (ISEC)

U suradnji s Ministarstvom gospodarstva te Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja izrađen je ISEC – Informacijski sustav za upravljanje energetskim certifikatima. ISEC predstavlja jedinstveni alat za izdavanje i upravljanje energetskim certifikatima zgrada i bazom podataka ovlaštenih certifikatora kojeg će koristiti nadležno ministarstvo i ovlašteni certifikatori. 

ISEC će omogućiti certifikatorima izdavanje energetskih certifikata zgrada putem internet aplikacije. Intuitivnim sučeljem na jednostavan će se način izraditi energetski certifikati, a sustav garantira standardan i uvijek jednak izgled energetskog certifikata.

Nadležno ministarstvo će kao administrator sustava moći pregledavati sve izdate certifikate, kontrolirati certifikatore te izrađivati statističke izvještaje o provedbi certificiranja zgrada, s čime će se uspostaviti sustavan nadzor i pregled nad procesom energetskog certificiranja zgrada u Republici Hrvatskoj.

Sustav će onemogućiti izdavanje certifikata koji nisu izdati kroz ISEC, a kontrola će biti omogućena korištenjem posebnih kontrolnih brojeva, jedinstvenih za svaki pojedini certifikat.

Planira se također i izrada internet portala za javnost, na kojem će se nalaziti mnoge informacije vezane za proces energetskog certificiranja zgrada u Republici Hrvatskoj, kontaktima energetskih certifikatora, ali i druge korisne informacije o poboljšanju energetske efikasnosti u kućanstvima.

 


 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja