Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Rezultati provedbe

/assets/images/shared/list/thumb/zeleni ured logo.gif

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red, već skoro dvije godine održavaju se motivacijske radionice Zeleni ured namijenjene svim zaposlenicima javne uprave.

Kako je glavni cilj programa Vlade RH poboljšanje energetske efikasnosti u zgradama koje su u vlasništvu i/ili na korištenju Republike Hrvatske, edukacija je svakako nezaobilazna aktivnost u ostvarenju ovoga cilja. Na radionicama se govori o klimatskim promjenama, energetskoj efikasnosti, područjima potrošnje energije te konkretnim savjetima vezanima za uštede u uredima i u vlastitim domovima. 

Primjenom savjeta sa radionice, moguće uštede na energentima i uredskim resursima su oko 10%! 

Općenito, sve aktivnosti HIO programa nude mogućnost za ostvarenje pomaka u klimatskoj politici, korištenju obnovljivih izvora energije i stvaranju tzv. zelenih radnih mjesta potičući ljude na poduzimanje malih koraka koji zbrojeni svi zajedno predstavljaju veliki rezultat. Svim našim aktivnostima želimo i javnosti poslati poruku što mogu sami učiniti u svom domu već danas uz primjenu konkretnih savjeta. 

Motivacijsko edukacijske radionice se u sklopu HIO programa sustavno provode u institucijama Vlade Republike Hrvatske te u ostalim državnim tijelima i redovito ukazuju na nivo javne svijesti u Hrvatskoj koji je izuzetno nizak kada je u pitanju odgovorno ponašanje prema okolišu i energiji, smanjenju štetnih emisija CO2 u atmosferu uslijed proizvodnje energije izgaranjem fosilnih goriva te smanjenje količine novca koja se izdvaja za potrošenu energiju. 

Od početka provedbe Zelenog ureda u sklopu HIO programa, održano je više od 200 radionica Zelenog ureda kroz koje je educirano više od 7000 djelatnika raznih ministarstava i institucija.

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja