Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

EE info centar grada Kaštela

/assets/images/post/post_40652f5b-cae1-45d2-831e-ee65884863a5/list/thumb/EE info centar kastela.JPGU okviru provedbe aktivnosti nacionalnog projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama, Grad Kaštela je u suradnji sa poduzećem Forming d.o.o. i tvrtkama-partnerima EE projekta za građane otvorio Info centar energetske efikasnosti Kaštela.

EE info centar nalazi se na adresi Cesta dr. Franje Tuđmana 797, Kaštel Novi, 21217 Kaštel Štafilić, a namijenjen je besplatnom savjetovanju o mogućnostima primjene energetski efikasnih proizvoda i sustava u kućanstvima te su u njemu izloženi modeli EE proizvoda uz pripadajuće informativne brošure. Prikazani su primjeri solarnih sustava, fotonaponske elektrane kao i modeli odnosno informacije o energetski efikasnim građevinskim materijalima, podovima, krovištima, prozorima, rasvjeti te ostaloj EE opremi. Oprema EE info centra postavljena je u suradnji s tvrtkama Alutermik, AgramTrade, Bosch, Brunata, Eko Međimurje, Herz Armaturen, Knauf Insulation, Nexe grupa, Osram, Rockwool, Schiedel, Velux, Viessmann i Xella Ytong.

Energetski savjetnici info centra tu su kako bi Vas informirali o konkretnim mjerama koje je moguće primjeniti u svom domu, uredu odnosno građevinskom objektu kako biste trošili manje energije, uštedjeli novac te proizveli manje emisije CO2 u atmosferu.

EE info centar je otvoren utorkom i četvrtkom u radnom vremenu od 08-15h, a savjetovanje je moguće dogovoriti i u alternativno vrijeme, pozivom na telefonski broj 021/260 328 ili mailom na ic.kastela@gmail.com. 

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradnjom dizalice topline, trošit ćete do 4 puta manje el. energije nego korištenjem radijatora. Isti uređaj moguće je koristiti i ljeti za hlađenje.