Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

EE info centar Osijek

/assets/images/post/post_27e8bfd5-845e-42c7-b1c6-0a8cc3f67a88/list/thumb/os 1.JPGU okviru provedbe aktivnosti nacionalnog projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija su u suradnji sa tvrtkom Solar System d.o.o. i tvrtkama-partnerima EE projekta za građane otvorili Info centar energetske efikasnosti Osijek.

EE info centar nalazi se na adresi Donjodravska obala 49, 31000 Osijek, a namijenjen je besplatnom savjetovanju o mogućnostima primjene energetski efikasnih proizvoda i sustava u kućanstvima. Zgrada je projektirana i izgrađena kao objekt koji se zagrijava i sunčevom energijom, a sustavno se oprema prezentacijskim modelima i opremom koja demonstrira korištenje obnovljivih izvora energije i energetsku efikasnost u zgradama. U objektu su prikazani primjeri solarne pasivne gradnje, skladišta topline u kamenu, dva tipa toplinskih pumpi, energetski efikasni zidovi i prozori, fotonaponske elektrane, vjetrenjače, solarni kolektori, rekuperacije zraka i ostala energetski efikasna oprema. Sva oprema je u funkciji, a u objektu se mogu vidjeti i presjeci energetski efikasnih zidova i krova te ostali izloženi modeli EE proizvoda uz pripadajuće informativne brošure. EE info centar Osijek opremljen je u suradnji s tvrtkama Miele, Profine Hrvatska, Samoborka, Solaris, Ursa, Vaillant, Velux, Wienerberger i Tondach.

Energetski savjetnici info centra tu su kako bi Vas informirali o konkretnim mjerama koje je moguće primjeniti u svom domu, uredu odnosno građevinskom objektu kako biste trošili manje energije, uštedjeli novac te proizveli manje emisije CO2 u atmosferu.

EE info centar je otvoren od ponedjeljka do petka od 9-12 sati, a savjetovanje je moguće dogovoriti i u alternativno vrijeme, pozivom na telefonski broj 031/501-297.

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Povremeno očistite od prašine stražnju stranu hladnjaka gdje se oslobađa toplina (ali pažljivo da ne oštetite cijevi). Zaprljane cijevi otežavaju prijelaz topline što povećava potrošnju energije.